Od cijena goriva boli glava: Skuplje nego u Austriji i Sloveniji - Volim Podgoricu

Od cijena goriva boli glava: Skuplje nego u Austriji i Sloveniji

Sve vrste goriva u Crnoj Gori danas su skuplje za četiri, odnosno pet centi. Novim obračunom Ministarstva ekonomije cijene goriva u Crnoj Gori među najvišim su ne samo u regionu, već i u Evropi.

U narednih 15 dana crnogorski vozači litar eurosupera BMB 98 umjesto dosadašnjih 1,31 plaćaće 1,36 eura, a BMB 95 1,32 eura. Četiri centa biće skuplji i litar eurodizela, što znači da će koštati 1,19 eura. U ovom obračunskom periodu i lož ulje će poskupiti pet centi, te će litar lož ulja za grijanje koštati 88 centi, a litar u veleprodaji 1,16 eura.

Sa novim povećanjem cijena goriva Crna Gora je prestigla mnoge države regiona, ali i Evrope, pišu Dnevne novine.

Primjera radi, u Crnoj Gori se od danas litar eurosupera BMB 95 toči za 1,32 eura po litru, dok je ista vrsta goriva jeftinija u Srbiji, Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Austriji, Bugarskoj, Češkoj, Luksemburgu, Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Španiji.

Ista stvar je i sa eurodizelom. Sa cijenom od 1,19 eura po litru, za ovu vrstu goriva naša država se izjednačila sa Španijom i Slovačkom, dok su od nas i dalje niže cijene eurodizela u Poljskoj, Luksemburgu, Češkoj, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Austriji. Samo jedan ili dva centa skuplji je eurodizel u Njemačkoj, Sloveniji i Mađarskoj. Trenutno, najskuplje gorivo se toči u Velikoj Britaniji, gdje je litar eurodizela 1,66 eura, a eurosuper 1,59 eura. Zatim slijedi Norveška čiji vozači za litar eurodizela izdvajaju 1,56 eura, dok eurosuper košta 1,71 eura.

Najjeftinije gorivo u Evropi imaju Rusi, gdje je 63 centa litar eurodizela, a 64 centa litar eurosupera.

Uporedne cijene goriva

EURODIZEL    EUROSUPER

Crna Gora 1.19  Crna Gora 1.32

Austrija 1.14   Sloveniija1.31

Bugarska 1.16    Srbija 1.16

Luksemburg 1.07 Španija1.28

Makedonija 0.89   Austrija 1.22

Njemačka 1.20     Albanija 1.24

Britanija 1.56     Luksemburg 1.22

1 komentar

  1. Ashton Kutcher and Demi Moore have already spoken out against the idea, saying that they’d rather not encourage anymore people to stalk celebrities. So, the first thing to do is to decide the purpose of your ad.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com