Podgoričani bi da im lično Migo rješava probleme - Volim Podgoricu

Podgoričani bi da im lično Migo rješava probleme

Direktor Biroa za komunikaciju i koordinaciju odnosa s građanima Vojislav Nedović kazao je da su od osnivanja, 23. marta, primili 686 zahtjeva.

On je rekao da je 213 građana zatražilo prijem kod gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića  ili njegovih saradnika kako bi lično iznijeli svoj problem i zatražili pomoć, ne precizirajući da li je i koliko njih Stijepović primio na razgovor. 

Zbog rasvjete i semafora bio je 101 zahtjev.

Od 473 zahtjeva, koja su delegirana kroz Sistem 48, u roku od 48 sati je riješeno 238 prijava, dok će 82 biti  riješena,  “ali je zbog većeg obima posla potrebno više od 48 sati”. 

“Rješenje za 115 prijava je odloženo jer kapitalnim budžetom za 2015. godinu nijesu planirane takve investicije,  a 14 nije moguće riješiti”, kazao je Nedović.

On je, odgovarajući na pitanje “Vijesti” zašto tih 14 prijava nije moguće riješiti, kazao da su zahtjevi “nerealni i nijesu u nadležnosti Glavnog grada”, ne precizirajući na šta se ti zahtjevi odnose.

Nedović je kazao da je inicijativa gradonačelnika za osnivanje Biroa opravdana i veoma potrebna građanima Podgorice. 

On je istakao da je Biro za kratko vrijeme postojanja u sklopu sistema uprave grada, pokazao funkcionalnost i efikasnost i u najvećem dijelu odgovorio onome što su potrebe i očekivanja građana. 

“Građani iskazuju veliku zahvalnost što im je omogućeno da u direktnoj komunikaciji iznesu svoj problem, ističući da to ranije nije bilo moguće”, rekao je Nedović. 

Nedović je istakao da je od 101 pristiglog zahtjeva iz oblasti rasvjete i semafora u roku od 48 sati riješeno 57, dok je od 55 prijava za održavanje gradskih saobraćajnica, lokalnih i nekategorisanih puteva u roku od 48 sati riješeno 17. 

Od 47 prijava za Komunalnu policiju za 48 sati riješeno je 35, a od 42 prijave za održavanje čistoće javnih površina riješene su 23…

Pitanja nijesu poželjna

Nedović je juče nerado odgovorio na pitanja novinara, prethodno odbivši da to učini, tvrdeći da su sve izložili i da ne zna šta bi novinari mogli pitati u odnosu na ono što je već rečeno.

Nakon instistiranja novinara, Nedović je kazao da su “služba u sistemu lokalne samouprave koja ima tačno delegirane poslove”.

Odgovarajući na pitanje da li veliko interesovanje građana za susret sa gradonačelnikom pokazuje da nijesu dovoljno informisani o sistemu lokalne samouprave, Nedović je kazao da postoji određeni broj građana koji žele da ostvare direktnu komunikaciju sa gradonačelnikom i iznesu neki problem “koji nije operativnog karaktera ili svakodnevan posao nekih organa lokalne samouprave”.

(Vijesti) 

2 komentara

  1. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thank you, I’ll try and check back more often. How frequently do you update your web site?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com