PUŠITE I ŽELITE OČISTITI PLUĆA? Isprobajte ovaj čudesni eliksir! - Volim Podgoricu

PUŠITE I ŽELITE OČISTITI PLUĆA? Isprobajte ovaj čudesni eliksir!

Crveni luk je pogotovo djelotvoran u spriječavanju raznih respiratornih infekcija.

Prestati pušiti sigurno nije jedna od stvari koja većini polazi samo tako za rukom. Međutim, ako još uvijek niste spremni na ovako ”radikalan” korak, predlažemo da u svakodnevnu ishranu uvrstite neke od sljedećih namirnica!

LUK

Već su naveliko poznate mnogobrojne blagodati crvenog i bijelog luka. Ove namirnice imaju i antikancerogeno svojstvo i odlična su preventiva za mnoga maligna oboljenja. Crveni luk je pogotovo djelotvoran u sprječavanju raznih respiratornih infekcija.

ĐUMBIR

Ovaj staroistočni začin od davnina je poznat po svom čudesnom ljekovitom djelovanju. Đumbir je takođe bitan za izbacivanje sekreta nakupljenog na plućima zbog pušenja.

KURKUMA

Ovaj nevjerovatni žuti začin obiluje vitaminima i mineralima, a sadrži i ljekovite omega 3 masne kiseline. Kurkumi se pripisuje antivirusno, antibakterijsko i antikancerogeno djelovanje pa je zbog toga veoma poželjno uvrstiti ovaj začin u svakodnevnu prehranu.

RECEPT ZA ELIKSIR

Za čudesni sirup protiv kašlja i za čišćenje pluća biće vam potrebni sljedeći sastojci:

400 g crnog luka,

1 l vode,

400 g šećera,

2 kašikice kurkume,

očišćeni manji korijen đumbira.

PRIPREMA

U lonac stavite kuvati vodu i šećer. Dodajte očišćeni crni luk, izrezan na četvrtine i naribani korijen đumbira (veličine palca). Dodajte kurkumu i kada provri, smanjite temperaturu. Kuvajte dok se količina dvostruko ne smanji. Procijedite, stavite u čistu staklenu teglu, a kada se sasvim ohladi, držite ga u frižideru. Uzimajte po dvije kafene kašikice ujutro (na prazan želudac) i naveče dva sata prije zadnjeg obroka.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com