Tuča u ćeliji Šćepana Bujića, četvorica po samicama - Volim Podgoricu

Tuča u ćeliji Šćepana Bujića, četvorica po samicama

Četiri zatvorenika u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija ZIKS u Spužu kažnjena su sa po 30 dana samice jer su učestvovali u incidentu koji se nedavno dogodio u ćeliji Šćepana Bujića, piše Dan.

Do verbalnog, a zatim i fizičkog sukoba došlo je u ćeliji u kojoj robija Baranin Šćepan Bujić, koji služi dvadesetogodišnju kaznu zbog ubistva braće Dejana i Ljubomira Gojačanina. Obračun je počeo kada je neko od Bujićevih cimera napao Milisava Lazovića, koji je smješten u drugoj sobi. 

Dvojica zatvorenika prvo su se posvađali, a u verbalni obračun brzo su se uključili i ostali osuđenici iz Bujićeve ćelije. Nakon toga došlo je do fizičkog kontakta, kada je nekoliko osuđenika krenulo prema Lazoviću.

Veći incident spriječili su ostali osuđenici iz ovog boravka. 

Naime, kada su vidjeli da su neki od njih odgurnuli Lazovića, zatvorenici su im prišli i razdvojili ih. Navodno, jedan od osuđenika u nastaloj gužvi uspio je da udari Lazovića, ali mu tom prilikom nije nanio povrede. O nastalom incidentu odmah je obaviještena uprava ZIKS-a, koja je uzela izjave od svih zatvorenika koji su na bilo koji način učestvovali u ovom događaju. 

Zbog ovog incidenta, kako su nam potvrdili sagovornici iz ZIKS-a, sa po 30 dana ćelije, odnosno samice, kažnjeni su Bujić, kao i njegovi cimeri Stanko Banićević, Mile Belada i Dušan Nikolić. 

Banićević u Spuškom zatvoru služi kaznu od 17 godina zbog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju više osoba, jer je sa umišljajem ubio Nikšićanina Boža Dendića, ranio njegovog brata Nikolu i druga Borisa Draškovića. 

Cetinjanin Belada osuđen je na tri godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Dragana Martinovića. Četvrti kažnjeni osuđenik Nikolić služi kaznu od četiri godine i deset mjeseci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com