Nikšićani uz posne šnicle i Mi-Lo kečap proslavili dva mjeseca stajanja na ulici - Volim Podgoricu

Nikšićani uz posne šnicle i Mi-Lo kečap proslavili dva mjeseca stajanja na ulici

Dva mjeseca jedinstvenog jednosatnog protesta na trotoaru ispred zgrade Opštine Nikšić članovi neformalne grupe građana obilježili su uz “vegetarijanski roštilj”.

“Dva mjeseca smo ovdje i nećemo odustati. Nadamo se da će biti podrške. Želim da svi koji nam priđu ne odustanu od borbe”, poručio je Bojan Đurović i nazdravio sa flašom praznog piva, kako i dolikuje vegetarijanskom roštilju.

A na “meniju” je bilo za svakoga po nešto – od obećane šnicle, pripravničkog staža, sezonskog posla, preko poslova čistačice, sobarice, naknade za nezaposlene, do 50 eura za ličnu kartu i 20 eura pomoći penzionerima. Nudio se i posao na Plantažama, čak i za dijete, a bila je tu i “opoziciona šnicla” i, kako rekoše, ona najprimamljivija – odlazak iz zemlje. Nju je dobio Milko Kulidžan.

“Bivša vlast je šampion obećanja u ovom gradu. Pošto su mi ove šnicle sa obećanim poslovima nešto tvrde i bezukusne izabrao sam odlazak iz zemlje, kao i većina građana Crne Gore. Bivšoj i sadašnjoj vlasti bih se zahvalio upravo zbog ove moje šnicle, a njima želim sve najgore”, poručio je Kulidžan.

A da šnicle ne bi bile baš toliko tvrde i bezukusne alternativci su, samo za tu priliku, donijeli luksuzni kečap, marke “Mi-Lo”. Kupovinom tog proizvoda građani pomažu izgradnju puta Donje Mrke – Gornje Mrke.

Alternativa

I taman kada su šnicle bile ispečene roštiljdžija Željko Vasović je morao da prekine njihovu podjelu zbog hitnog poziva iz Vlade.

“Traže dvije obećane šnicle, jednu naknadu za nezaposlene i pomoć za penzionere, a poslaće nekoga službenim autom da preuzme porudžbinu”, objasnio je Vasović.

Prema riječima Veska Pejaka performansom su htjeli da pokažu koja sve obećanja “građani gutaju godinama”.

“Kako bude sve gora ekonomska situacija biće sve više obećanja a sve manje realizacije. Ove šnicle predstavljaju klasična obećanja koja građani godinama dobijaju samo da bi bili mirni. Ta mirnoća nas je dovela dovde”, kazao je Pejak koji je izabrao šniclu na kojoj piše “sezonski posao”.

“Pošto je gotovo nemoguće da visokoobrazovano lice nađe posao za stalno, rekli su da mogu dobiti sezonski posao. Nude stan, hranu i 250 eura. Zadovoljan sam, a i čuo sam da ovi stranci što ljeti dolaze da rade ne jedu više ove obećane šnicle. Naš želudac sve vari, pa se nadam se da ćemo imati prioritet pri zapošljavanju”, kazao je Pejak koji je magistar ekonomije.

(Vijesti/foto Svetlana Mandić)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com