Tribina “Čija je moja imovina”? - Volim Podgoricu

Tribina “Čija je moja imovina”?

Socijalistička narodna partija organizovaće 7. maja 2015. godine tribinu „Čija je moja imovina“, koja će se održati u prostorijama Spomen-doma Crvena komuna u Petrovcu, s početkom u 19 časova.

Centralna tema tribine, kazali su iz SNP-a, biće predložene izmjene Zakona o eksproprijaciji, kao i  Zakon o morskom dobru i inicijativa građana Petrovca o formiranju samostalne opštine.

Stavove o tim temama saopštiće predsjednik Socijalističke narodne partije i poslanik iz Budve Srđan Milić, poslanica Socijalističke narodne partije iz Bara Snežana Jonica i poslanica Hrvatske građanske inicijative iz Budve Ljerka Dragićević.

„S obzirom da se radi o veoma značajnim temama za sve naše građane i naročito zbog činjenice da su izmjene Zakona o eksproprijaciji u ovom trenutku aktuelne zbog projekta Buljarica odlučili smo da ovu tribinu održimo upravo u Petrovcu, gdje živi najviše privatnih vlasnika zemljišta koje obuhvata ovaj projekat“, navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su pozvali sve građane bez obzira na političku i partijsku pripadnost, da prisustvuju ovoj tribini kako bi izvorno čuli stavove poslanika o predloženim temama, ali isto tako da uzmu aktivno učešće kroz iznošenje svojih stavova i pitanja koja će postavljati govornicima.

„Takođe, pozivamo i odbornike lokalnog parlamenta i predstavnike političkih partija sa teritorije naše opštine da nam se pridruže kako bi iznošenjem svojih stavova doprinijeli definisanju svog odnosa prema predloženim temama, a u interesu svih građana opštine Budva i Crne Gore. Jer, Buljarica jeste prvi projekat na koji se izmjene Zakona odnose, ali će se možda prvi sledeći projekat odnositi na zemlju čiji ste upravo vi vlasnici. Zato dođite da zajednički odgovorimo na pitanje iz naslova tribine Čija je moja imovina“, kažu iz SNP-a.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com