Zapadni mediji: Slijedi procvat ruske ekonomije - Volim Podgoricu

Zapadni mediji: Slijedi procvat ruske ekonomije

Zapadni mediji najavljuju “procvat” ruske ekonomije uprkos sankcijama, a CNN prenosi da investitori koji su se vratili u Rusiju sada zadovoljno “trljaju ruke”.

Ruska rublja je za tri mjeseca u odnosu na dolar porasla za 25 odsto i Rusija aktivno podstiče domaću proizvodnju i uvoznu robu zamjenjuje ruskom, čime postaje privlačna za investicije za sljedećih nekoliko decenija.

Stručnjaci ukazuju, kako navodi agencija Srna, da je rublja osigurana zlatom i da će preživjeti sve ekonomske potrese lakše nego dolar.

Američki milijarder Dejvid Bonderman ističe da Rusija sve više privlači biznismene sa “debelim novčanicima”, koji planiraju da se dugoročno zadrže u ovoj zemlji.

Vašington tajms ocjenjuje takođe da će ruska ekonomija pobijediti američku, jer će Rusi nastaviti da povećavaju zlatne rezerve, dok Vašington o tome ne razmišlja.

Prema mišljenju ovog lista, SAD će se jednog dana “probuditi” i shvatiti da je Rusija jedna od rijetkih zemalja koja je osigurana zlatom. Prema podacima Centralne banke Rusije, zlatne rezerve su prošle godine porasle za 16,5 odsto, a samo tokom marta ove godine uvećane su za 2,58 odsto.

Značajan faktor jeste i javni dug, koji je u Rusiji znatno manji nego u SAD-u.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com