12 radnika Toščelika dobilo otkaze - Volim Podgoricu

12 radnika Toščelika dobilo otkaze

Poslovodstvo Toščelika Nikšić, nekadašnje Željezare, uručilo je danas rješenja o otkazu dvanaestorici radnika Čeličane zbog, kako je navedeno, odbijanja da rade prekovremeno.

Kako je saopšteno iz Sindikata Toščelika, riječ je o osam stalno zaposlenih, od kojih su dvojica stekli uslov za penziju, i četiri radnika angažovana na određeno vrijeme.

Iz Sindikata su podsjetili da su svi ti radnici bili prvo suspendovani prošlog mjeseca, jer su 17. aprila uveče, zbog fizičke isrpljenosti odbili da se vrate u pogone.

“Poslodavac nije, kako je to obaveza i praksa, istakao nikakvo obavještenje da će se tog dana raditi prekovremeno. Grupa radnika koja je dobila otkaz imala je u toj sedmici ispunjen fond radnih sati, kao i dodatne prekovremene, a odbili su da dođu uveče na posao zbog izuzetne fizičke iscrpljenosti”, saopšteno je iz Sindikata.

Predstavnici radnika navode da su zaposleni u Toščeliku konstantno u problemu što, kako su kazali, pokazuje i posljednje teško povređivanje na radu dvojice zaposlenih iz pogona Energetike i KOvačnice.

“U Toščeliku više nije u pitanju nikakav mobing, već klasično iživljavanje nad radnicimakoje sami ne možemo da spriječimo. Životi su nam ugroženi i opravdano strahujemo šta će se svakog narednog dana desiti”, poručili su iz Sindikata.

U saopštenju navode da je nezadovoljstvo zaposlenih odnosom poslodavca veliko, i apeluju na nadležne, prije svih inspekcije i Ministarstvo rada, da konačno preduzmu mjere kako bi se prekinula agonija radnika bivše Željezare.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com