Dukley Music Fest 9. maja, besplatan ulaz i prevoz! - Volim Podgoricu

Dukley Music Fest 9. maja, besplatan ulaz i prevoz!

Prvi Dukley Music Fest koji organizuje Dukley European Art Community iz Budve, biće održan u subotu 9. maja na plaži Dukley Lounge, na rtu Zavala.

Prema riječima organizatora, za festival koji će toga dana trajati od 19 do 00.30 časova, ulaz će biti besplatan.

“Pod sloganom “Nevjerovatan!” Dukley Music Fest će prvi put u Crnoj Gori predstaviti malo poznat i egzotičan muzički svijet. Fuzija tradicionalnog i elektronskog zvuka, spoj izvornih ritmova i progressiv rock-a, nastupi poznatih bendova i autora iz različitih kultura, učiniće Dukley Lounge Beach epicentrom world music scene.Prvi veliki međunarodni događaj u organizaciji Dukley European Art Community, odvijaće se pod producentskom palicom Alexandera Cheparuhina koji će na Dukley Music Fest-u prezentirati brendiranu eklektiku nacionalnih tradicija i trendova moderne muzike. Taj nesvakidašnji spoj je učinio jedinstvenim sve projekte sa njegovim potpisom”, navode organizatori.

Oni dodaju da tokom više od pet sati novih i uzbudljivih interpretacija na bini će se smjenjivati raznorodni glasovi, jezici i instrumenti.

“Muzičke refleksije dalekih predjela, naroda i nomadskih kultura susrijeću se sa novim tehnologijama i savremenim muzičkim žanrovima. Festival se završava svjetskom premijerom međunarodnog projekta MonteSteppe i finalom koje će na jedinstven način predstaviti crnogorsku muzičku tradiciju. Tako će se herojski epos guslara-pripovjedača pojaviti u korelaciji sa najistaknutijim predstavnicima drugih nacionalnih kultura i zvijezdama zapadnog roka i elektronskog zvuka.Osim jedinstvenog programa festival će odlikovati i neobičan sound design koji će slušaoce uvesti u do tada nepoznat i neobičan svijet zvuka”, ističu organizatori.

Učesnici festivala

Učensici festivala, kako najvaljuju organizatori, su: 

  • Grupa Daha-Braha (Kijev, Ukrajina) – Zvijezde world music scene spajaju drevnu ukrajinsku kulturu sa gotovo svim pravcima savremene muzike. Svoj stil nazivaju etno-haosom.
  • Grupa Inne Zhelannaye (Moskva, Rusija) – Psycho-ethno u moćnim aranžmanima najznačajnije interpretatorke savremene ruske etno muzike.   
  • Trio KTU (USA – Finska) – Finskom muzičaru Kimmo Pohjonen koji je revolucionarno izmijenio zvuk harmonike, pridružiće se američki članovi grupe King Crimson – TreyGunn (Warr Guitar) i Pat Mastelotto (udaraljke, perkusija, elektronika). Fantastični zvučni kosmos savremenih šamana: elektronika, post-prog-rock i modifikovana harmonika koja, prema riječima Pohjonena, zvuči kao muzička nuklearna elektrana. 
  • Goran Vuković (Plužine, Crna Gora) – guslar-pripovjedač
  • Etno grupa “Zora” (Bar, Crna Gora) – Fuzija folklora sa klasičnom muzikom i nekim od popularnih žanrova tzv. anglosaksonskog kulturnog kruga
  • Anjel Manukyan (grupa “Volga”, Moskva, Rusija) – Jedna od najboljih ruskih etno pjevačica eksperimentiše sa žestokim tehno-zvukom  
  • Radik Tyulyush (grupa “Huun Huur Tu”, Tuva) – Svjetski poznat majstor grlenog pjevanja nastupa uz nacionalni tuvinske instrumente 
  • Namgar (Burjatija) – vokal, nacionalni burjatski i mongolski instrumenti, široko popularni u Americi, Kanadi, Skandinaviji i zemljama Azije
  • Evgeniy Zolotarev (Burjatija) – nacionalni burjatski i mongolski instrumenti 
  • Robert Yuldashev (Baškortostan) – vurtouz šora (baškirska flauta)

 

Za sve zainteresovane bice organizovan besplatan prevoz iz Podgorice, Niksica i Herceg Novog, kao i povratak iz Budve. Autobusi ce imati oznaku Dukley Music Fest. Pogledajte raspored:

Iz Podgorice, ispred hotela City (Ljubovic), polazak u 17.30h

Iz Niksica, ispred hotela Onogost, polazak u 16.30h

Iz Herceg Novog, polazak sa autobuske stanice u 17.00h

Iz Bara, polazak ispred hotela Princess u 17.30 Povratak u 00.00h, ulazna kapija kompleksa Dukley Gardens

Prijave na telefon : +382 68 123 321 (crnogorski i engleski jezik), +382 69 586 765 (ruski jezik)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com