Osuđeni “Pink panteri” - Volim Podgoricu

Osuđeni “Pink panteri”

Krivični sud u Beču osudio je pripadnike “Pink Panter” bande na zatvorske i uslovne kazne zbog pokušaja preprodaje kradene robe.

Oni su 5. februara ove godine uhapšeni u jednom bečkom hotelu, a policija je tom prilikom zaplijenila 25 vrednih satova za koje se ispostavilo da su plijen iz pljačke zlatare u Montreu.

Pljačka zlatare na Ženevskom jezeru pripisuje se “Pink Panter” bandi i ovo je bio prvi put da je policija uspjela da zaplijeni plijen.

Ukradeni satovi su veoma brzo dospjeli u Srbiju, gdej je od strane bande angažovan jedan 35-ogodišnjak koji je dio plijena dovezao u Beč kako bi ga predao u jednom hotelu.

Lica koja su trebalo da preuzmu plijen, takođe, su bila samo angažovana i trebalo je da ga prenesu u Belgiju.

Dvoje izraelskih državljana, sa prebivalištem u Antverpenu, sa sobom su ponijeli novac za otkup 25 satova, kao i jednog prevodioca, Izraelca nastanjenog u Beču.

Policija je dobila anonimnu dojavu i sprovela je akciju hapšenja četiri lica, koje su zastupali najpoznatiji bečki advokati Elmar Kresbah, Rudolf Majer, Peter Filip i Aleksander Filip.

Pred sudom sva četvorica su negirala da su članovi kriminalne organizacije, te da su tek u zatvoru saznali da iza svega stoji “Pink Panter” banda.

Muškarcu koji je robu dovezao iz Srbije obećana je naknada u visini između 1.000 i 1.500 eura.

Sudija je povjerovao optuženima da nijesu imali pojma da rade za “Pink Panter” bandu zbog čega je dvojicu vozača osudio na uslovnu kaznu od godinu dana, procjenjivaču robe i prevodiocu, pošto su imali kriminalnu prošlost, djelimično uslovnu kaznu od 21 mjesec, to jest dvije godine.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com