Poslanička putovanja nas koštaju 66.504 eura - Volim Podgoricu

Poslanička putovanja nas koštaju 66.504 eura

Crnogorski parlament poslanicima za dnevnice za putovanja prošle godine isplatio 66.504 eura, a najskuplje je bilo putovanje poslanika Demokratskog fronta (DF) Strahinje Bulajića i Emila Labudovića u Rusiju.

Poslanici Nove su za šest dana u Moskvi dobili dnevnice od po 570 eura, za učešće na Međunarodnom parlamentarnom forumu koji je organizovala Ruska Duma, pišu Vijesti.

Na tom forumu su predstavnici država iz Azije, Južne Amerike i Afrike, kako je tada saopšteno iz Nove, “jednodušno podržali mirovne napore Rusije” u ukrajinskom konfliktu i “osudili politiku prijetnji, ucjena i sankcija SAD i EU”.

Dnevnice su dobili i parlamentarci koji su u februaru prošle godine učestvovali na molitvenom doručku u Vašingtonu. Lider SNP-a Srđan Milić, poslanik te partije Aleksandar Damjanović I potpredsjednik Skupštine Milutin Simović za to putovanje koje je trajalo sedam dana dobili su po 532 eura.

Lider SNP-a je za posjetu Moskvi neposredno pred lokalne izbore, dobio 522 eura iz budžeta, a u Rusiji je boravio pet i po dana.

Najniže, po 16 eura, su za boravak od pola dana u Skadru dobili Mićo Orlandić (SDP) Jelisava Kalezić DF, Predrag Sekulić (DPS) i Ljiljana Đurašković (DF).

Iz informacija Skupšine se vidi da je dnevnica poslanika u Beogradu 54 EUR, za trodnevni boravak u Briselu se dobija 234 eura, a za pet dana u Strazburu 380.

Poslanik DPS-a Predrag Sekulić dobio je najviše novca na osnovu dnevnica za putovanja.

Sekulić je za 14 putovanja prošle godine na osnovu dnevnica dobio 3.857 eura. On je taj novac dobio za, između ostalih, više putovanja na zasijedanja Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope u Strazburu, petodnevno posmatranje parlamentarnih izbora u Moldaviji, te Odbora za monitoring PSSE.

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com