Splendid uz Brajovića - Volim Podgoricu

Splendid uz Brajovića

Član Socijaldemokratske partije i suvlasnik hotela Splendid Žarko Radulović saopštio je da podržava kandidaturu Ivana Brajovića za predsjednika SDP-a. Potrebne su, kako kaže, promjene na čelu stranke.

“Podržavam Ivana Brajovića, iako mi je i Ranko Krivokapić prijatelj. Ali ovdje je u pitanju SDP i pitanje kuda stranka ide. U zadnje dvije godine politika SDP-a je lutala, od intervjua do intervjua”, kazao je Radulović, gostujući u emisiji “U Centar” Televizije Crne Gore.

On tvrdi sa je u posljednje vrijeme vođena i pogrešna kadrovska politika, od strane aktuelnog lidera partije.

“Dobar domaćin mora da ima strategiju i ne može da ide u avanturu pogotovo sada. CG trenutno nikakve avanture ne odgovaraju. SDP treba da zauzme mnogo čvršći kurs i da bude mnogo konzistentniji i ja vjerujem da bi sa Brajovićem bilo mnogo tvrđe DPS-u, koji bi mnogo više pazio šta radi nego do sada”, kazao je Radulović.

On je poručio da je Ranko Krivokapić mnogo dao Crnoj Gori i SDP-u i da to ne smije da se zaboravi. Dodao je da ne može da zamisli da bi SDP mogao da uđe u koaliciju sa onim snagama koje Crnu Goru ne doživljavaju kao svoju državu.

Radulović vjeruje da se SDP, nakon junskog kongresa, neće podijeliti.

Primjena Zakona o strancima treba da se odloži do oktobra i da se implementira u sledeće tri godine, ocijenio je Radulović koji je i predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja.

“Ovaj zakon je radio neko ko nema pojma kako funkcioniše turizam i bez jedne stručne analize kako funkcioniše ova oblast. Možda i dobronamjerno, ali imam utisak da se problem nezaposlenosti, znači nekih oko 34 hiljade lica, prosto htio prebaciti na turizam”, kazao je Radulović.

Opet će nam trebati nerezidenti da pokriju sve nedostatke u turističkoj sezoni, navodi Radulović i dodaje da je u njegovoj kompaniji najveći dio zaposlenih iz Crne Gore.

Radulović je naglasio da govori u ime cijele turističke privrede, a ne grupacije koju predstavlja – Montenegro stars grupe.

Radulović je ponovio da je aktuelni Zakon o strancima izuzetno štetan po crnogorski turizam.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com