Bešović: Vladajuća garnitura je dovela do svakog posrnuća Glavnog grada - Volim Podgoricu

Bešović: Vladajuća garnitura je dovela do svakog posrnuća Glavnog grada

Miodrag Bešović, odbornik Nove i DF-a u Skupštini Glavnog grada odgovorio je Nerminu Abdiću, odbornika DPS-a.

Konstatacija da je opozicija posrnula dolazi od predstavnika vladajuće garniture koja je dovela Crnu Goru do privrednog, ekonomskog i svakog drugog posrnuća. Naglašena priča o tradicionalnim vrijednostima i moralnim načelima dolazi od političke garniture čiji se doskorašnji prvi čovjek Podgorice sada i zvanično nalazi pod istragom državnog tužilaštva u slučaju ,, Carine’’,  a sve zbog grubog kršenja zakona i zloupotrebe službenog položaja, nav Da li suodi Bešović.

On dodaje da “moralna načela tog istog istaknutog funkcionera vlasti i prebijanje novinara i zabrana dolaska na posao i ulaska u zgradu skupštine Glavnog grada slijepoj osobi”?

– Da li je vizija razvoja grada ustupanje najljepšeg gradskog zemljišta, obično zelenih površina i atraktivnih lokacija, poznatim privrednicima, često i najvećim dužnicima za komunalne obaveze,  bliskim vladajućem režimu?

Da li su tradicionalne vrijednosti Crne Gore, na koje se pozivaju funkcioneri DPS-a,  i uništena preduzeća kako u Podgorici tako i u čitavoj državi, preduzeća i fabrike koja su procesom privatizacije otuđena na korist pojedinaca, a na štetu radnika i građana koji su svojim dugogodišnjim radom ista podizali?

Da li je moralno, novcem građana, kupovati luksuzna vozila i prodavati ista za enormno umanjenu cijenu i naravno bez ičije odgovornosti? Da li su tradicionalne vrijednosti ono što smo čuli u aferi Snimak, kupovina glasova i zapošljavanje zarad dobijanja glasova i da li je moralno ubjeđivati nekoga da glasa zbog teškog socijalnog stanja i duga za struju?

Da li ,, bolji život’’ predstavljaju redovi i čekanje starijih građana u apotekama za ljekove koji će možda doći iduće nedjelje? Prema tome, gospodo iz vlasti, vratite se u realnost i pogledajte kako običan narod živi, pogledajte da su naši sugrađani u velikom dijelu došli da iz faze siromaštva prelaze u fazu bijede. Mjerilo vođenja politike nijesu rezultati izbora koji se ostvaruju na nezakonit način i ucjenama, nego socijalno stanje i život običnog građanina.

Manite se namještenih anketa jer boljih anketa nema od pitanja građanima – da li imaju šta u frižideru, da li imaju mogućnosti da kupe djeci skromnu odjeću i obuću, da li imaju mogućnosti da svoju djecu pošalju na ekskurziju i spreme  za polumaturske ili maturske večeri. Prema tome,  vlasti bi svakako odgovarala opozicija koja bi na sve ove i još mnoge činjenice zatvarala oči i na taj način bila konstruktivna. Vlast se vrši na način da se sve službe stave u maksimalan radni pogon, a ne da se namjerno zapostavljaju svoje obaveze, a građanima prepušta da se bave poslom za koji neko prima platu. Ovakav način je klasična politička zloupotreba položaja i pokušaj da se prikaže da se to čini od ličnih i stranačkih para, a ne od novca kojim građani pune gradski budžet.

DPS je poslednja stranka koja može govoriti o principima, a naročito o tradicionalnim vrijednostima Crne Gore, jer su svojim djelovanjem pokazali da nemaju ništa sa pravom, tradicionalnom Crnom Gorom, zaključio je Bešović. 

2 komentara

  1. This is the appropriate weblog for anybody who wants to discover this topic. You understand a great deal its nearly tough to argue with you (not too I actually would want…HaHa). You certainly put the latest spin using a topic thats been discussing for several years. Great stuff, just wonderful!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com