Crna Gora u Makedoniji otvorila Biro za ekonomsku saradnju - Volim Podgoricu

Crna Gora u Makedoniji otvorila Biro za ekonomsku saradnju

Crna Gora je pri ambasadi u Makedoniji otvorila Biro za ekonomsku saradnju, a svečanosti je prisustvovalo oko stotinu gostiju iz Crne Gore, kao i gosti iz Makedonije. Ambasada je organizovala susret crnogorskih i makedonskih privrednika, a u priličen je i sastanak društva makedonsko crnogorskog prijateljstva. 

Za goste iz Crne Gore i domaćine ambasador Predrag Mitrović priredio je svečanu večeru. 

Crna Gora i Makedonija potpisale su Memorandum o saradnji koji se odnosi na promociju, marketing i podršku turizmu..

ambasador Crne Gore u Makedoniji Predrag Mitrović je istakao da Crna Gora i Makedonija imaju dobre bilateralne odnose te da će otvaranje kancelarije za ekonomska pitanja i turizam doprinijeti direktnoj i boljoj saradnji privrednika dvije države.

“Direktorica NTOCG je istakla da je Sporazum o saradnji u oblasti turizma koji su potpisale vlade Crne Gore i Makedonije 2008. godine, dobra platforma za potpisivanje memorandum između nacionalnih organizacija država. Ona je istakla da je cilj potpisivanja memoranduma da se ohrabri razvoj turizma dvije države i podstakne saradnja nadležnih organa, posebno u dijelu realizacije promotivnih aktivnosti na udaljenim tržištima”, saopšteno je iz NTO-a.

Crnogorsku delegaciju koja je posjetila Makedoniju činili su, pored ostalih, predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma, Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, NTOCG, nacionalne kompanije Montenegro Airlines, Prijestonice Cetinje, lokalnih turističkih organizacija i predstavnici crnogorske privrede. U organizaciji Ambasade Crne Gore upriličeni su susreti privrednika dvije države.

Poseban sastanak organizovan je za predstavnike turističke privrede na kojem je razgovarano o mogućnostima kreiranja zajedničkog regionalnog turističkog proizvoda koji bi doprinio boljem predstavljanju zemalja regiona na specifičnim i udaljenim tržištima.

Na sastanku su sa crnogorske strane učestvovali predstavnici  HG “Budvanska rivijera”, HG “Montenegro Stars”, turističke agencije “Intours”, predstavnici hotelske industrije iz Ulcinja i dr. Promociju Crne Gore i susrete privrednika  ropratila je makedonska državna televizija MTV.

Za učesnike ovih susreta nacionalna avio kompanija Montenegro Airlines je organizovala  charter let.

Crna Gora je učestvovala i na sajmu turizma “Skoplje travel Market” koji se održava od 7. do 9. maja. Na crnogorskom štandu građane Skoplja i Makedonije sa ponudom za predstojeću sezonu upoznaju turističke organizacije Tivta, Budve, Bara i Ulcinja.

Crnu Goru je tokom 2014. godine, posjetilo približno 17.000 turista iz Makedonije, koji su ostvarili oko 140.000 noćenja. 

1 komentar

  1. Outstanding read, I just passed this onto a colleague who was doing a little investigation on that. And he actually bought me lunch because I discovered it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com