E, TO JE GAZDA: Časti 6.400 svojih radnika tako što ih vodi na vikend u Pariz! - Volim Podgoricu

E, TO JE GAZDA: Časti 6.400 svojih radnika tako što ih vodi na vikend u Pariz!

Kineski milijarder Li Đinjuan odlučio je da povede sve svoje zaposlene u Pariz ovog vikenda kako bi u “gradu svjetlosti” zajedno proslavili 20. godišnjicu kompanije.

Prema pisanju francuskog lista “Figaro”, radnici, njih 6.400, imaće priliku da razgledaju francusku prestonicu, da se popnu na Ajfelovu kulu, posjete Luvr kao i da budu gosti specijalne gala večere. A, zatim ih čeka kratki odmor na Azurnoj obali, u Nici.

Li Đinjuan – 24. najbogatiji čovek u Kini, na čelu je konglomerata “Tiens”, koji se bavi poslovima u oblasti biotehnologije, hotelijerstva, obrazovanja i bankarskih usluga. Za putovanje i smještaj svojih 6.400 radnika, od kojih 5.400 dolazi iz Kine, kineski biznismen je morao da zakupi 130 hotela i kupi 7.600 voznih karata – pravi logistički podvig.

Kako bi mu izašla u susret, francuska železnica je uvela dva dodatna brza voza TGV, a oformljen je i tim od 12 osoba koji će dočekivati goste na stanici.

Čak je i ministar inostranih poslova Loran Fabijus primio Li Đinjuana u Ke d’Orseju, “u znak pažnje koji nije bez interesa”, piše “Figaro” i prenosi da Francuska zbog posete može da računa s prihodom od 13 miliona evra.

(Telegraf.rs )

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com