Jeli su organsku hranu dvije nedelje, rezultat ih je iznenadio - Volim Podgoricu

Jeli su organsku hranu dvije nedelje, rezultat ih je iznenadio

Današnja ishrana temelji se na namirnicama koje su tretirane pesticidima i obogaćene raznim aditivima, a iako je opšte poznato kako to šteti zdravlju – rijetko se spominje u kojoj je to mjeri.

Švedski lanac supermarketa Coop je u saradnji sa Švedskim institutom za istraživanje okoline sproveo zanimljiv eksperiment, piše Shootonline.

Jednoj švedskoj porodici sa tipičnom ishranom potpuno su zamjenili jelovnik – pa su dvije nedjelje jeli isključivo namirnice organskog porijekla, bez dodatih hemikalija. Kako bi izmjerili efekat, testirali su im urin prije i poslije eksperimenta, a rezultati su bili frapantni – nivo hemikalija u njihovom urinu se drastično smanjio.

Iako proizvođači hrane nerado govore o uticaju pesticida i aditiva u hrani na zdravlje ljudi i pravdaju se studijama koje pokazuju da mala količina hemikalija nije štetna za tijelo, naučnici često govore kako problem nije u jednom obroku, već dugoročnom gomilanju takvih namirnica u tijelu, što sigurno dovodi do raznih bolesti.

Već za nekoliko dana od kada dobija isključivo organsku hranu, tijelo se čisti od takvih hemikalija, što je bio i cilj studije koja želi da propagira zdraviji način ishrane.

(24 sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com