Nastavljeno suđenje “ženskoj bandi” - Volim Podgoricu

Nastavljeno suđenje “ženskoj bandi”

Suđenje članicama tzv. „ženske bande” Nikoliji Nini Lačević, Milici Asanović, Andrijani Mišolić i Eldi Orahovac, koje su optužene za nasilničko ponašanje i zlostavljane, nastavljeno je juče u Osnovnom sudu u Podgorici gledanjem video-snimaka na kojima je zabilježeno kako prebijaju sugrađanke Maju Ajković i Mariju Popović.

Na snimcima koji traju po oko tri minuta vidjelo se kako optužene bahato zlostavljaju djevojke. Prema tvrdnjama okrivljenih, snimke je mobilnim telefonom napravila Orahovac na nagovor Mišolićeve. 

U prebijanju Ajkovićeve, kako se vidi na snimku, učestvovala je maloljetna A.M.V., kojoj se sudi u odvojenom postupku, kao i Orahovac. 

Maltretiranje ove djevojke odrađeno je po „komandi” optužene Lačevićeve koja je A.M.V. i Ajkovićevu upozoravala da se „lijepo” biju. Dok je A.M.V. udarala Ajkovićevu u pozadini se čuo smijeh kao i komentari „neka je ubije” i „bijte se, nemojte za kosu da se čupate”. 

Pravni zastupnik Ajkovićeve kazao je sudiji Nadi Rabrenović da su se optužene tokom gledanja snimka prebijanja njegove klijentinje smijale zbog čega ih je trebalo opomenuti jer suđenju prisustvuje otac Ajkovićeve kojem ta scena stvara neprijatnost. 

Ipak, sudija je navela da nije vidjela da se iko smijao.

Dok je maloljetnica tukla Ajkovićevu, kako se vidi na juče pregledanom snimku, prišla im je Lačevićeva koja ih je upozorila da se biju, kako ona ne bi tukla obje.

Ako ja počnem da vas bijem, obje ćete ovamo završiti kazala im je Lačevićeva.

Poslije ovih riječi A.M.V. ponovo nasrće na Ajkovićevu kojoj se pridružuje Orahovac.

U nastaloj gužvi A.M.V. je Lačevićevoj rekla da pozove Vidoja i da mu prenese šta je rekla, na šta joj ova odgovara da su se već čuli.

Scene brutalnog ponašanja optuženih djevojaka završene su kada Lačevićeva, očigledno nezadovoljna tučom, zaustavlja A.M.V. koja je ponovo krenula da udara Ajkovićevu tvrdeći da ih više ne može gledati “ka’ bubašvabe ste”. Mišolićeva koja je tražila da se napravi snimak tada se uključila navodeći da je mogla „malo ošišati Ajkovićevu”, ali joj nijesu dali.

Popovićevu, kako je zabilježeno na snimku, tukle su Asanovićeva i Lačevićeva. Prva je udarala i čupala za kosu, a kasnije se pridružila i Lačevićeva. Tokom batinanja Popovićeva i njena sestra molile su optužene da prestanu, ali te molbe nijesu uticale okrivljene djevojke. 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com