U nedjelju na Gorici protest ljubitelja i vlasnika životinja - Volim Podgoricu

U nedjelju na Gorici protest ljubitelja i vlasnika životinja

 Ljubitelji i vlasnici životinja će u nedjleju 10. maja, okupljanjem ispred glavnog ulaza na brdo Gorica, plato ispred crkve Svetog Đorđa i kafića „Boćari“ u 11:55 časova mirnim putem iskazati negodovanje povodom inicijative MZ Gorica i MZ Nova varoš da Glavni grad zabrani šetnju vlasnicima sa psima na tom mjestu.

„Planiramo da prošetamo jednim dijelom Gorice i to oko Spomenika partizanu borcu i zatim završimo protest na mjestu odakle smo krenuli.  Organizujemo mirni protest ne samo povodom inicijative da se zabrani šetnja pasa na Gorici, već i povodom napuštanja životinja, i sve češćeg trovanja i svirepog ubijanja, na koje niko ne reaguje. Problemi koji se tiču životinja su brojni i na ovaj način želimo da poručimo nadležnima da se moraju rješavati, ali i da poručimo vlasnicima da moraju biti odgovorni“, saopštili su organizatori mirnog protesta Dragoje Vlahović i NVO „sPas“.

Takođe, apeluju na građane da ne dovode svoje pse, da ne bi došlo do problema bilo koje vrste.

„Ukoliko želite napravite i donesete transparente s porukama koje izražavaju Vaše mišljenje o gore navedenim stavkama, kako bi protest bio efektniji. Ttransparenti ne smiju da sadrže govor mržnje ili da budu uvrjedljivi.Kako se radi o mirnom protestu, molimo vas da ne nosite pištaljke niti bilo koje slične instrumente koji prave buku. Želimo da na kulturan i civilizovan način skrenemo pažnju nadležnima na probleme koji se moraju rješavati“, pojasnili su oni.

Ko želi da prisustvuje ovom događaju treba do sjutra do12 časova, putem Facebook-a, ko želi da jer treba da javimo CB Podgorica okviran broj učesnika protesta.

1 komentar

  1. There are some interesting cut-off dates in this article however I don know if I see all of them center to heart. There is some validity but I’ll take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like more! Added to FeedBurner as properly

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com