ALFA centar obilježio Dan pobjede u Nikšiću - Volim Podgoricu

ALFA centar obilježio Dan pobjede u Nikšiću

ALFA Centar po četvrti put obilježio je Dan Evrope u Nikšiću. Svake godine Dan posvećuju nekoj društvenoj temi, a danas je to bila bezbjednost u saobraćaju.

Aktivnost je otvorila predsjednica Skupštine Opštine Nikšić, Sonja Nikčević, čestitajući građanima Dan Evrope i Dan Pobjede nad fašizmom.

„Deveti maj je postao evropski simbol i proslava ovog svijetlog datuma je prilika za aktivnosti  koji Evropu približavaju njenim građanima i narodima. Upravo ova današnja aktivnost osnažuje osjećaj da smo sve bliže datumu kad će i Crna Gora postati punopravan član Evropske unije. Evropska unija služi svojim građanima. Prihvatajući standarde Evrope, uz očuvanje svojih posebnih vrijednosti, običaja i jezika građani Evrope treba da se u Evropi osjećaju kao kod svoje kuće“ rekla je Nikčević.

Vololonteri ALFA Centra podijelili su građanima oko 400 brošura i informativnog materijala o Evropskoj uniji.

„Vrijeme je da se svi zajedno okrenemo evropskim vrijednostima kao što su vladavina prava, demokratija i sloboda. Slobodarski Nikšić vrlo dobro zna šta znači sloboda i zato će nas ove mlađe generacije učiti da cijenimo i unapređujemo ostale evropske vrijednosti, kako bi i Nikšić i Crna Gora u najskorije vrijeme zaslužili epitet evropskog grada u evropskoj državi “, istakao je izvršni direktor ALFA Centra, Aleksandar Dedović.

U saradnji  s Umjetničkim centrom „Korak“ priređen je i zabavno – muzički program.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com