Ljubitelji Gorice i danas u akciji - Volim Podgoricu

Ljubitelji Gorice i danas u akciji

Udruženje ljubitelja Gorice je od sredine 2013. počelo sa organizovanjem akcija na terenu park-šume, brda Gorica, omiljenog izletišta i mjesta za rekreaciju Podgoričana.

Od početka prošle godine Udruženje redovno organizuje akcije čišćenja, svake subote od 10 do 11:30 sati. 

Posjetilaca park-šume na Gorici nikad više – što zbog proslave 70 godina pobjede nad fašizmom i posjete Spomeniku partizanu borcu, što zbog rekreacije.

 

 

No, jedna grupa od oko 20-ak ljubitelja prirode, uglavnom u zelenim majicama, rutinski je odradila još jednu akciju sakupljanja suvišnog drvenog i bezočnog plastičnog otpada.

 Danas se posebno istakao najmlađi među njima – Dušan (8) koji je dao sve od sebe i bilo je zadovoljstvo gledati ga kako marljivo sakuplja granje. Sa nama su bili i Marija i Marko, a, kako su naveli,  svakako raduje povratak članova brigade Jugoslovenske omladine.

– Trava se baš razrasla tako da pretpostavljamo da ćemo do kraja maja djelovati upravo u ovom, ne toliko zaraslom, dijelu Zone A, a ljetnje mjesece posvetićemo protivpožarnim dežurstvima i još nekim aktivnostima na Gorici, navode ovi vrijedni mladi ljudi.

– Plan je i da, u nekoliko vanrednih akcija, posjetimo korito Morače u dijelu grada, a koje vapi za sličnim kacijama. Tako da, dragi naši FB pratioci, šta čekate? Ima li razloga da ne odvojite par sati za voljenu i najrođeniju Zemlju?, kaže Zoran Bojović iz ovog udruženja. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com