Putin predvodio “Besmrtni puk” sa slikom oca u rukama - Volim Podgoricu

Putin predvodio “Besmrtni puk” sa slikom oca u rukama

Predsjednik Rusije Vladimir Putn predvodio je danas veliki komemorativni marš preko Crvenog trga, u trenutku kada Rusija proslavlja 70. godina od sovjetske pobjede nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu.

Držeći u rukama portret svoga oca Vladimira, koji se borio u ratu, Putin se neplanirano pridružio velikoj koloni od oko 250.000 Rusa koji su nosili fotografije svojih rođaka, u kampanji nazvanoj “Besmrtni puk”, koju je podržao Kremlj, prenio je AFP.

“Mislim da je moj otac, kao milioni običnih vojnika – a on je bio običan vojnik – imao svako pravo da ide ovih trgom”, rekao je Putin novinarima na Crvenom trgu.

Predsjednik Rusije je kazao da je kampanja počast za pale vojnike i civile, ali, takođe, simbol snage Rusije.

“Besmrtni puk” svjedoči da Rusi pamte poginule u Velikom otadžbinskom ratu, istakao je Putin.

“To je znak da ćemo održati visok nivo koji su oni postavili. To govori i o našoj uvjerenosti u sebe, uvjerenosti u našu snagu i srećnu budućnost naše djece”, dodao je Putin, a prenio Sputnjik.

“Besmrtni puk” je javna kampanja koja se održava 9. maja na Dan pobjede u Rusiji i drugim zemljama svijeta.

Kolone Rusa koji su ponosno nosili slike svojih rođaka, učesnika Drugog svjetskog rata, prošli su ulicom Tverskaja prije dolaska na Crveni trg.

Ranije u toku dana, u Moskvi je održana velika vojna parada povodom Dana pobjede, na kojoj je učestvovalo više od 16.000 vojnika i predstavljena najmodernija vojna oprema.

(CDM)

2 komentara

  1. This is so good as warzyd. You should to check it out. He is amazing and can show what things like nobody else. Give him a chance a check. But except i really like your blog. Good job!

  2. certainly like your web site but you need to check the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I find it very troublesome to tell the truth nevertheless I will definitely come back again.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com