Vladan Vučelić: Čist sam kao suza - Volim Podgoricu

Vladan Vučelić: Čist sam kao suza

Direktor podgoričkog Vodovoda Vladan Vučelić rekao je da je njegovo imovinsko stanje “čisto kao suza”, te da nema nikakvu nelagodnost u odnosu na interesovanje pojedinih medija za to.

“Nijesam zabrinut, i nemam bilo koju vrstu nelagodnostu u odnosnu na interesovanje u pojedinim medijima za ono što ja posjedujem, naravno ako je ta zainteresovanost vezana željom da se objektivno informiše javnost. Nažalost, da li to je praksa u Crnoj Gori? Nije. Imamo niz tekstova koji se objavljuju, gdje se vidi vrlo jasno da ima drugih pozadina, naročito političkih. Svi mi koji se bavimo javnim poslom moramo biti spremni i svjesni da smo predmet posebnog interesovanja javnosti i to uopšte nije loše”, istakao je Vučelić.

Navodeći da je Podgorica mali grad u kojem se sve zna, Vučelić je rekao da uredno prijavljuje svoju imovinu, kao i svaku promjenu koja se odnosi na nju.

“Sve je to vrlo lako provjerljivo. I svako ko smatra da postoji nelogičnost, ima šansu da to provjeri”, objasnio je Vučelić.

Na pitanje kakav ima stav na uvođenja krivičnog djela nezakonitog bogaćenja, Vučelić je rekao postoji dovoljno prostora da svaki funkcioner može biti procesuiran i da se eventualne sumnje u imovinu provjere.

“Sve inicijative koje su pravno utemeljene treba u potpunosti sagledati i ako imaju pravnog osnova, treba ih podržati”, naglasio je Vučelić.

On je rekao da je protekla godina bila jedna od najuspješnijih kad je riječ o poslovanju tog preduzeća.Vučelić je kad je riječ o sigurnosti vodosnabdijevanja Podgorice rekao da je privilegija građana Glavnog grada da piju među najkvalitetnijim vodama u Evropi.

On je rekao da su završetak projekata vodosnabdijevanja dvije gradske opštine, Tuzi i Golubovci, prioritet u ovoj godini. Rekonstrukcija Mareze 1 je, kako je rekao, takođe jedan od prioriteta u narednom periodu.

Kad je riječ o izgradnji fabrike za flaširanje vode na Marezi, Vučelić je rekao da je kvalitet vode takav da je u rangu kvaliteta vode “Evia” koja se tretira kao najkvalitetnija voda u Evropi.

“Nije problem izgradnja fabrike. Problem je da se obezbijedi plasman onoga što se proizvede i mi kao Vodovod nemamo tih mogućnost, pa ćemo projekat realizovati kroz privatno-javno partnerstvo. Tražićemo partnera koji može da garantuje da će najmanje 50 odsto onoga što se proizvede imati siguran plasman”, rekao je Vučelić, gostujući u Jutarnjem programu na RTCG-u.

Kad je riječ o izgranji stanova za zaposlene koji imaju neriješen stambeni status, Vučelić je rekao da je Vodovod pri kraju definisanja onog što su zahtjevi zaposlenih vezano za strukturu budućih stambenih jedinica.

“I računam da bi već u ovoj godini mogli da izađemo sa tenderom za izgradnju zgrade za potrebe radnika, i da tu zgradu završimo tokom sljedeće godine i sprovedemo postupak da oni koji budu u poziciji da dobiju stanove, useljenje izvrše do kraja godine”, najavio je Vučelić.

Govoreći o uređaju za prečišćavanje otpadnih voda, Vučelić je rekao da je to preduslov razvoja grada, te da bi se uskoro mogao očekivati novi tender.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com