Vučić: Nama nećete zauzeti karaule - Volim Podgoricu

Vučić: Nama nećete zauzeti karaule

Premijer Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je večeras u izjavi novinarima da Vlada Srbije pomno prati događaje na sjeveru Makedonije, te da su to loše vijesti i za Srbiju “jer svaka destabilizacija u regionu, loš je signal i poruka.”

“Srbija će umjeti da zaštiti i sačuva svoju teritoriju, da odbrani mir i stabilnost. Mi smo poslali neophodne dodatne snage da pomognu u učvršćivanju mira. Istovremeno, na svaku provokaciju, a čujem i da za večeras postoje planovi organizovanja skupova na jugoistoku Kosova i Metohije, želim da zamolim sve da želje Srbije da sačuva mir i stabilnost, ne zloupotrijebe i da ne pomisle da mogu da ugrožavaju naš suverenitet i integritet jer odgovor Srbije biće brz, odlučan, snažan i efikasan”, rekao je premijer Vučić.

On je naveo da Srbija želi mir i pruža ruku mira svima u regionu i dodao da će “u svakom slučaju, svakome ko pomisli da može da ugrozi Srbiju, poslati jasan, neumitan i veoma, veoma snažan odgovor”.

”Naše granice su pod punom kontrolom snaga Republike Srbije. Nama ne možete da zauzimate karaule. Nećemo dozvoliti nikakvo ugrožavanje snaga mira i bezbjednosti Republike Srbije”, poručio je Vučić, prenosi B92.

“Molim naše građane, naše albanske prijatelje iz Bujanovca i Preševa da znaju da je Srbija njihova otadžbina i da ih mi tretiramo kao naše građane jednako kao i sve druge i da ćemo uvijek da pokazujemo poštovanje prema njima, ali nikada nećemo tolerisati nasilje, terorizam i ni na koji način nećemo tolerisati napad na Srbiju.”

Vučić je rekao da u Kumanovu, gdje je rano jutros izbio sukob između policijskih snaga i grupe ljudi, živi 4 695 Srba, koji najvećim dijelom niijsu izbjegli na teritoriju Srbije, te da je do sada 397 Albanaca izbjeglo na teritoriju Srbije, odnosno u Preševo.

“Mi ćemo u narednim danima organizovati veće prisustvo, ne samo snaga bezbjednosti, već ćemo i mnoge druge službe, od otvaranja zdravstvenog centra i prihvatnog centra, organizovati na teritoriji Pčinskog okruga”, naveo je Aleksandar Vučić, prenosi Anadolija. 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com