“Zapalili smo baklju antifašizma” - Volim Podgoricu

“Zapalili smo baklju antifašizma”

Crna Gora je bila istinska vrijednost antifašističke porodice i zapalila je baklju antifašizma u Evropi, poručio je predsjednik Filip Vujanović sa večerašnje proslave Dana pobjede u Podgorici. Centralna svečanost, povodom Dana pobjede u našoj zemlji, održana je večeras na Trgu Republike u Glavnom gradu.

Na svečanosti su, osim predsjednika države, govorili i predstavnici SUBNORA, a prikazan je i dokumentarni filmski materijal iz Drugog Svjetskog rata.

Predsjednik Vujanović je kazao da je sedam decenija od pobjede nad najvećim zlom u istoriji čovječanstva. 

Crna Gora je bila dio antifašističke koalicije, kazao je Vujanović.

“Crna Gora se, 13.jula 1941, opštenarodnim ustankom suprostavila fašizmu okupatora, ali i domaćem fašizmu, oličenom kroz dešavanja 12. jula 1941, ocijenio je Vujanović.

Poslijeratno vrijeme pokazalo je trajnu vrijednost antifašizma, naglasio je Vujanović. Predsjednik je poručio da je antifašistički ustanak bio osnova i polazište obnavljanja Crne Gore.

To je i osnova za obnovu državnosti Crne Gore 21.maja 2006, kazao je Vujanović.

Crna Gora je bila istinska vrijednost antifašističke porodice. “Zapalili smo baklju antifašizma u Evropi”, naveo je Vujanović.

Predsjednik je rekao da svi moramo biti udruženi i isti u odanosti Crnoj Gori. 

“Možemo u mnogo čemu biti različiti, ali moramo svi biti odani Crnoj Gori, kako bi i ona bila bolja”, naveo je predsjednik.

Svečanosti prisustvuju i predsjednici Skupštine i Vlade Ranko Krivokapić i Milo Đukanović, ministri, predstavnici političkih partija i diplomatskog kora.

Predsjednik Vujanović je naredio da se povodom 9. maja – Dana pobjede, večeras izvrši počasna artiljerijska paljba u Podgorici.

Paljba je izvršena sa deset plotuna, iz šest artiljerijskih oruđa.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com