Goran Hadžić vraćen u Hag! - Volim Podgoricu

Goran Hadžić vraćen u Hag!

Haški optuženik juče je iznenada vraćen u zatvorsku jedinicu u Ševeningenu, iako boluje od raka.
Goran Hadžić se u Srbiju vratio 16. aprila na osnovu odluke Tribunala u Hagu o njegovom puštanju na privremenu slobodu radi liječenja.

U novembru prošle godine mu je dijagnostifikovan tumor mozga, a Tribunal je pre dva dana prihvatio žalbu bivšeg predsednika samoproglašene Republike Srpske Krajine, i naložio njegovo puštanje na privremenu slobodu radi lečenja.

Od oktobra 2014. godine je Hadžićevo suđenje u prekidu, kada mu je pozlilo u sudskom pritvoru. Odbrana je precizirala da Hadžić boluje od tumora i da je bolest “u konačnoj fazi”.

On se u optužnici tereti za progon Hrvata na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi, za istrebljenje, ubistva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovečna dela, deportaciju i prisilno premeštanje u periodu od 1991. do 1993. godine u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.

(Telegraf.rs)

 

1 komentar

  1. We fully appreciate your blog post. You’ll find lots of approaches we could put it to really good use while having no effort in time and capital. Thank you very much regarding helping have the post reply many problems we have had before now.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com