Moskva: Sastali se Putin i Merkelova - Volim Podgoricu

Moskva: Sastali se Putin i Merkelova

Problemi koji danas postoje u odnosima između Rusije i Zapada negativno utiču na odnose Moskve i Berlina, pa će Rusija nastojiti da ih riješi i unaprijedi saradnju, izjavio je predsjednik Rusije, Vladimir Putin, tokom razgovora s njemačkom kancelarkom, Angelom Merkel.

“Mnogo smo uradili da bi se odnosi između Rusije i Njemačke danas što uspješnije razvijali i mnogo smo postigli u tom pravcu”, rekao je Putin tokom razgovora s Merkelovom.

Predsjednik Rusije je dodao da će Moskva nastojati da što prije ti problemi prestanu da vrše negativan uticaj na razvoj odnosa dvije države.

Tokom današnjeg sastanka Putin i Merkelova su razgovarali i o bilateralnim odnosima, o razvoju odnosa s EU u cjelini, kao i o gorućim problemima, kao što je situacija u Ukrajini.

Merkelova, koja je danas doputovala u Moskvu povodom proslave 70 godina od pobjede nad fašizmom, iako nije prisustvovala jučerašnjoj paradi, položila je vijenac na Grob neznanom junaku u blizini Kremlja.

“Neophodno je da radimo, sarađujemo i pokušamo da pronađemo kompromis i diplomatska rješenja u komplikovanim situacijama”, izjavila je Merkelova.

(RTCG, Foto: Beta/AP)

1 komentar

  1. Its like you read my mind! You appear to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is wonderful blog. A fantastic read. I’ll certainly be back.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com