ZIKS: Majka i sestra pokušale da doture sumnjive supstance - Volim Podgoricu

ZIKS: Majka i sestra pokušale da doture sumnjive supstance

Aktivnošću više službi Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), na prijavnici Kazneno popravnog doma Podgorica, prilikom redovnog pretres u stvarima koje su bile namijenjene osuđenom licu A.Dž, a koje su donijele njegova majka i sestra, pronađena su dva zamotuljka s praškastim supstancama, za koje se sumnja da su opijati heroin i suboteks.

Kako je saopšteno iz ZIKS-a, pomenute supstance bile su skrivene u đonovima papuča, koje su namijenjene ličnoj upotrebi zatvorenika.

„Povodom ovog slučaja Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija obavijestila je Upravu policije, kako bi u saradnji s nadležnim tužiocem utvrdili elemente krivičnog djela i preduzeli dalje mjere iz svoje nadležnosti. Od aktera ovog događaja uzete su izjave, a oduzete stvari predate su policijskim službenicima kako bi se utvrdilo o kojoj supstanci je riječ“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da je to još jedan u nizu slučajeva da licima lišenim slobode najbliži srodnici pokušavaju da doture nedozvoljena sredstva, najčešće psiho-aktivne supstance.

“Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija će istrajati u namjeri da se eliminišu sve pojave koje na bilo koji način ugrožavaju red, bezbjednost i ukupne radne procese u ovoj instituciji“, zaključuje se u saopštenju.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com