DONATORSKI PROJEKAT: Počela gradnja stanova u Nikšiću, spremaju se i drugi gradovi - Volim Podgoricu

DONATORSKI PROJEKAT: Počela gradnja stanova u Nikšiću, spremaju se i drugi gradovi

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačavić i direktor Direkcije javnih radova potpisali su danas ugovor s kompanijom “Gradnja”, koji podrazumijeva izgradnju 62 stana u Nikšiću.

“Potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova, danas zvanično počinje implementacija najvećeg donatorskog projekta Regionalnog stambenog programa za projekat izgradnje 62 stambene jedinice u Nikšiću, čija ukupna vrijednost iznosi oko 2,6 miliona eura, od čega su donatorska sredstva od 1.980.000 eura, a doprinos lokalne samouprave je 600.000 eura”, saopšteno je iz Ministarstva.

U ime Vlade Crne Gore, ugovor je potpisala ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević, a  ispred jedinica za implementaciju projekta Direkcije javnih  radova, direktor Žarko Živković sa Konzorcijumom LD “Gradnja”.

“U toku ovog mjeseca biće objavljen tender za izgradnju Doma starih u Pljevljima, a do septembra biće objavljen i tender za izgradnju 120 jedinica za stanovnike kampa Konik.

U toku je izgradnja projektne dokumentacije za projekat izgradnje 94 stambene jedinice u Beranama.

Imajući u vidu činjenice da je 2015. godina označena kao godina implementacije, najavljujemo da će Crna Gora biti domaćin velikog donatorskog skupa 29-30. juna u Podgorici”, navode iz resora ministarke Kovačević.

(rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com