Crna Gora za primjer drugima u poboljšanju položaja Roma - Volim Podgoricu

Crna Gora za primjer drugima u poboljšanju položaja Roma

Predsjednik Svetske organizacije Roma, Jovan Damjanović, iskazao je zadovoljstvo i zahvalnost za ono što je Crna Gora uradila i što čini za poboljšanje statusa Roma i saopštio da je to primjer za ostale države u regionu.

Damjanovića i predstavnike Romskog savjeta Crne Gore danas primio predsjednik države Filip Vujanović.

Damjanović je saopštio da Svjetska organizacija Roma planira da otvori kancelariju u Podgorici preko koje bi aktivnije djelovala kroz organizaciju manifestacija, kao što je međunarodni Dan kulture Roma i posebno naglasio mogućnost pune integracije Roma kroz afirmaciju tradicionalnih romskih zanimanja.

Predsjednik Vujanović pozdravio je njihove napore i obećao da će ih u komunikaciji  sa Vladom Crne Gore podržati u njihovim namjerama.

U otvorenom i srdačnom razgovoru, Vujanović  je upoznao goste sa brojnim aktivnostima Crne Gore na obezbjeđenju i afirmaciji prava romske nacionalne zajednice, posebno naglasivši značaj donošenja strategije za unaprijeđenje i poboljšanje položaja  Roma i, shodno tome, izradu godišnjih akcionih planova za realizaciju  strategije, navodi se u saopštenju.

Vujanović je konstatovao da je i u Crnoj Gori formiran Romski savjet koji  je, kroz direktnu komunikaciju sa nadležnim institucijama, dao veliki doprinos za poboljšanje položaja i punu integraciju Roma u crnogorsko društvo.

Damjanović je predsjedniku Vujanoviću uručio plaketu Svjetske organizacije Roma kao znak zahvalnosti što Crna Gora čini za poboljšanje i unaprijeđenje položaja Roma u Crnoj Gori.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com