Pivljanima trebaju razvojni projekti - Volim Podgoricu

Pivljanima trebaju razvojni projekti

Umjesto omalovažavanja političkih neistomišljenika, potrebna je saradnja sa svim koji hoće i znaju da ulažu u nove projekte od značaja za Pivski kraj, uz posebnu brigu o mladim, kroz pronalaženje modela za njihovo zapošljavanje, kazao je funkcioner Demokratske narodne partije (DNP), Miloš Ćalasan.

Ćalasan je kazao da je Plužinama potrebna dugoročna strategija razvoja koja će se temeljiti na razvoju poljoprivrede, drvoprerade i razvoju određenih vidova turizma, a sve u cilju smanjenja nezaposlenosti i ostanka stanovništva i mladih ljudi.

“Vodeći računa o stvarnim potrebama građana, nephodno je pružiti maksimalnu podršku kako sa državnog, tako i sa lokalnog nivoa svima onima koji ponude dobre programe i projekte koji bi doveli do otvaranja novih radnih mjesta”, istakao je on.

Kazao je da selu i poljoprivredi treba posvetiti mnogo više pažnje, jer “bogato selo je najbolja formula za razvoj opštine Plužine”.

“Mladim Pivskim domaćinima koji su odlučili da ostanu na selu, potrebno je kroz subvencije obezbijediti sredstva za izradu mini farmi, da bi njihov rad i trud došli do punog izražaja a cjelokupna zajednica imala višestruku korist”, saopštio je Ćalasan.

Prema njegovim riječima, posebnu pažnju treba posveti afirmaciji i aktiviranju turističkih potencijala tog kraja.

“Proglašenje regionalnog parka “Piva”, područja izuzetnih prirodnih vrijednosti sa značajem na regionalnom, nacionalnom i evropskom nivou otvorilo bi perspektivu razvoja turizma kroz očuvnje prirode. Realizacijom ovog projekata stvorila bi se mogućnost zapošljavanja značajnog broja mladih ljudi što bi trebao da bude glavni zadatak, kako državne, tako i lokalne vlasti”, smatra funkcioner DNP-a.

Takođe je poručio da bi nadležni organi morali urgentno pronaći rješenje za stambeno zbrinjavanje porodica koje žive u trošnim i oronulim barakama, od kojih, kako je kazao, mnoge neće izdržati prvu zimu sa većim snijegom.

“Zato je potrebno blagovremeno reagovati po ovom pitanju i spriječiti neželjene posledice”, zaključio je Ćalasan.

1 komentar

  1. My brother suggested I would possibly like this website. He used to be entirely right. This post actually made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com