Vučić u Tirani 27. maja - Volim Podgoricu

Vučić u Tirani 27. maja

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boraviće 27. maja u zvaničnoj posjeti Albaniji. To će biti prva zvanična posjeta srpskog zvaničnika na najvišem nivou Tirani. Čak ni Josip Broz Tito, tokom tridesetpetogodišnje vladavine SFRJ, nije nikada boravio u zvaničnoj posjeti Albaniji.

Domaćin Vučiću biće premijer Albanije Edi Rama, koji je 10. novembra 2014. boravio u Beogradu, u prvoj zvaničnoj posjeti najvišeg albanskog zvaničnika u posljednjih 68 godina.

Prethodno je u Beogradu 1946. boravio Enver Hodža, kao Titov gost. To je bio prvi i jedini susret vođa tadašnje Jugoslavije i Albanije.

“Ako je za šest ili sedam mjeseci ispravljeno ono što je cijeli prošli vijek propušteno, to je velika stvar ne samo u albansko-srpskim odnosima već i za cio region”, ističe za Danas Škeljzen Malići, savjetnik premijera Albanije.

Najavljujući posjetu Vučića, savjetnik premijera Albanije kaže da Rama i Vučić “trasiraju važnu prekretnicu na putanju koja će biti osovina mira i stabilnosti u regionu”.

“I ta će se trasa, vjerujem, slijediti i pamtiti, a ne oni incidenti i u odnosima između Albanaca i Srba, i drugih nacija, koji hoće da nas vrate nazad u provaliju mržnji, sukoba i stradanja…”, ističe sagovornik Danasa.

On napominje da će dva premijera razgovarati o auto-putu Drač – Niš.

“Neka je Vučić dobrodošao i neka povuče nogu Srbima, otvori im put da upoznaju i poštuju Albaniju i Albance, i da onda auto-putem budućnosti Drač – Niš krenu sa obje strane ljudi od biznisa, turisti, umjetnici, sportisti…”, zaključuje Malići.

 

2 komentara

  1. Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative. I am going to watch out for brussels. I’ll be grateful if you continue this in future. Numerous people will be benefited from your writing. Cheers!

  2. I would like to use the opportunity of saying thanks to you for your professional direction I have constantly enjoyed checking out your site. We are looking forward to the particular commencement of my college research and the entire preparing would never have been complete without visiting your site. If I may be of any assistance to others, I’d personally be happy to help as a result of what I have learned from here.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com