Real na koljenima pred “starom damom” - Volim Podgoricu

Real na koljenima pred “starom damom”

Godine krize italijanskog fudbala definitivno su završene – Juventus je u finalu Lige šampiona!

“Stara dama” je eliminisala Real (1:1, nakon pobjede 2:1 u Torinu) i  postala prva ekipa sa Apenina koja će se boriti za evropsku krunu još od Interove titule u Madridu 2010.

Ekipa Masimilijana Alegrija pokazala je na terenu aktuelnog šampiona da je sazrela u veliku ekipu. Sasvim zasluženo, računajući svih 180 minuta, Pirlo, Bufon i društvo umirili su favorizovani Real i čekirali kartu za Berlin, gdje će se 6. juna sastati sa Barselonom.

Neutralni navijači priželjkivali su “el klasiko” u finalu, čak je i sama Barsa očekivala Real, ali se još jednom pokazalo koliko je teško ne samo odbraniti titulu u LŠ, već i dva puta zaredom se plasirati u finale.

Nastavljene su i dvije nemilosrdne tradicije, bolne po Real – ni u osmom pokušaju “kraljevski klub” nije nadoknadio negativan rezultat iz prve utakmice polufinala LŠ, kao što ni 28 godina nakon pobjede nad Napolijem nije uspio da eliminiše neki italijanski klub.

Dok Juventus slavi i prisjeća se slavnih dana prošlosti, njegov bivši trener, Karlo Anćeloti, drhti za svoju budućnost na klupi najvećeg svjetskog kluba, nakon sezone koja se definitivno pretvorila u fijasko.

“Herojski” (Korijere delo sport), “Juventus sanja – finale!!!” (Gazeta delo sport), “Gigantski Juventus” (Tutosport)… naslovi su italijanskih sportskih medija, koji slave ne samo plasman Juventusa u finale, već i povratak njihovog fudbala u evropsko fudbalsko sazvježđe.

Realu, koji se u subotu definitivno oprostio od titule u Primeri, remijem sa Valensijom (2:2), tačno 50 minuta je imao rezultat koji ga vodi u finale, računajući i 15-minutnu pauzu na poluvremenu.

Bio je to i jedini period igre u kojem su Anćelotijevi fudbaleri kontrolisali igru (od vođstva u 23. do izjednačenja Juventusa u 57), jer je italijanski šampion u oba navrata dok je rezultat bio neriješen pokazao i kvalitet i taktičko savršenstvo da napade “kraljevskog kluba” svede na puku stihiju.

A Real je poveo iz penala koji nije morao da bude dosuđen, iako je Kjelini neoprezno potkačio Hamesa Rodrigesa. Švedski sudija Eriksen knjiški je poštovao pravila, a Ronaldo sa bijele tačke opet stigao Mesija na vječitoj listi strijelaca Lige šampiona (po 77 golova).

Tek nakon vođstva Real je preuzeo ritam utakmice, jer je Juventus morao da napadne, a domaćin dobio veliki prostor iz kontranapada…

Nekoliko vrlo opasnih situacija imali su fudbaleri Reala krajem prvog poluvremena, od kojih se izdvojila kontra “tri na dva” koju je lošim centaršutem nakon fenomenalnog driblinga prokockao Ronaldo…

Ispostavilo se da je to bio i odlučujući period meča, jer je nakon izjednačenja Juventusa (Realov čovjek, Morata, nakon povratnog pasa Pogbe zakucao je loptu u mrežu Kasiljasa) utakmica ponovo bila “zaključana”.

Imao je, doduše, Juve i malo sreće, lopta je iz dvije dobre prilike Bejla, nogom i glavom, završila pored i preko gola, ali je “stara dama” zaslužila tu sreću, partijom i stavom u svakoj sekundi ovog dvomeča. 

Realu vjerovatno slijede promjene, tako je uvijek u najvećem klubu kada se sezona okonča bez trofeja, a prvi na redu je, kao i obično, trener Anćeloti…

Italijanski trener je na tankom ledu nakon poraza od svojih Italijana,

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com