Sindikat Toščelika sjutra o daljim potezima - Volim Podgoricu

Sindikat Toščelika sjutra o daljim potezima

Sindikalna organizacija Željezare Tosčelik održaće sjutra Skupštinu na kojoj će dogovoriti dalje aktivnosti u vezi sa otkazima za 12 radnika kompanije.

Sjednica Skupštine Sindikalne organizacije biće održana u Nikšiću, a pored najužeg rukovodstva, prisustvovaće joj i generalni sekretar Unije slobodnih sindikata, Srđa Keković.

Rješenja o otkazu, 12 radnika Čeličane dobilo je 7. maja, zbog, kako je navedeno, odbijanja da rade prekovremeno.

Kako je ranije saopšteno iz Sindikata Tosčelika, riječ je o osam stalno zaposlenih, od kojih su dvojica stekli uslov za penziju i četiri radnika angažovana na određeno vrijeme.

Iz Sindikata su kazali da su ti radnici bili prvo suspendovani prošlog mjeseca, jer su 17. aprila uveče, zbog fizičke iscrpljenosti odbili da se vrate u pogone.

“Poslodavac nije, kako je to obaveza i praksa, istakao nikakvo obavještenje da će se tog dana raditi prekovremeno. Grupa radnika koja je dobila otkaz imala je u toj sedmici ispunjen fond radnih sati, kao i dodatne prekovremene, a odbili su da dođu uveče na posao zbog izuzetne fizičke iscrpljenosti”, saopšteno je iz Sindikata.

Predstavnici radnika navode da su zaposleni u Tosčeliku konstantno u problemu što, kako su kazali, pokazuje i posljednje teško povređivanje na radu dvojice zaposlenih iz pogona Energetike i Kovačnice.

(Rtcg)

2 komentara

  1. I wish to show some thanks to you just for bailing me out of this incident. As a result of scouting throughout the the net and finding recommendations that were not helpful, I assumed my life was gone. Being alive devoid of the approaches to the problems you’ve sorted out all through this article is a crucial case, as well as those which may have in a wrong way affected my career if I had not discovered your site. Your ability and kindness in playing with a lot of things was valuable. I’m not sure what I would have done if I had not discovered such a step like this. I am able to at this time look ahead to my future. Thanks a lot so much for the expert and effective guide. I will not hesitate to suggest your web site to anyone who should have assistance about this issue.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com