Srpska lista traži rehabilitaciju Pavla Đurišića - Volim Podgoricu

Srpska lista traži rehabilitaciju Pavla Đurišića

Srpska lista predaće zahtjev crnogorskim sudovima za rehabilitaciju, kako su naveli, junačkih sinova Crne Gore – Pavla Đurišića, Baja Stanišića, Đorđija Lašića, Blaža Đukanovića i ostalih slobodara koji su branili narod i dali viteške živote za srpstvo.

“Rehabilitacija vođe Jugoslovenske kraljevske Vojske u Otadžibini Dragoljuba – Draže Mihailovića ima vanredan istorijski značaj za cijelu naciju jer je, napokon, otklonjena najveća nepravda prema pojedincu i cijeloj jednoj armiji u srpskoj istoriji”, saopšteno je iz Srpske liste.

Danas su, kako navode, spokoj našle kosti “svih srpskih mučenika, ne samo iz Srbije, nego i iz Crne Gore koji su pali za Kralja i Otadžbinu”.

“Duše i sjeni postradalih za krst časni i slobodu zlatnu u Srbiji, Crnoj Gori i srpskim zemljama preko Drine, raduju se Božijoj i ljudskoj pravdi, baš kao i mi, njihovi potomci i poštovaoci. Srpska lista pozdravlja slobodarstvo oba antifašistička pokreta koje smo, kao rijetko koji narod u Evropi, i jedini u regionu, imali. I četnici i partizani su naši preci koji su se nesrećno međusobno sukobljavali zbog interesa onih koji ne misle dobro srpskom narodu”, istakli su iz Srpske liste.

Vrijeme je da, kako navode, “bratski pružimo ruku jedni drugima i da shvatimo da je nacija iznad ideologija”.

“Nakon što su srpski sudski organi u Beogradu rehabilitovali vožda Trećeg srpskog ustanka, ne postoji ni jedan jedini razlog da crnogorski sudovi ne postupe identično sa herojima koji su tokom većeg dijela Drugog svjetskog rata branili slobodu i čast Crne Gore, kontrolišući najveći dio njene teritorije. I oni su nečiji preci i zaslužuju pravedno vrednovanje borbe za nacionalnu slobodu”, zaključili su u Srpskoj listi.

2 komentara

  1. An impressive share, I given this onto a colleague who has been doing a small analysis for this. And hubby in truth bought me breakfast due to the fact I uncovered it for him.. smile. So ok, i’ll reword that: Thnx to the treat! But yeah Thnkx for spending plenty of time to discuss this, Personally i think strongly regarding it and adore reading more on this topic. Whenever possible, as you grow expertise, could you mind updating your website with additional details? It is highly ideal for me. Big thumb up just for this article!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com