Kvadrat stana najskuplji u Budvi - Volim Podgoricu

Kvadrat stana najskuplji u Budvi

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji, u prvom kvartalu ove godine, iznosila je 1.081 eura, saopštio je Monstat.

Podaci statističara pokazuju da je najskuplji kvadrat stana i dalje u Budvi, gdje se stan u novogradnji trgovao za 1.468 eura za metar kvadratni stana.

Gotovo tri puta jeftiniji je kvadrat u Nikšiću. Naime, u gradu pod Trebjesom cijena kvadratnog metra stana koštala je 550 eura. Nakon Budve, očekivano, najskuplji je kvadrat stana u novogradnji u Podgorici.

Tako je za kvadrat stana u glavnom gradu, tokom prvog kvartala 2015. godine, bilo potrebno izdvojiti 1.121 eura, dok je u Baru cijena kvadratnog metra iznosila 1.001 euro.

Istovremeno, u Budvi je bila najskuplja i cijena građenja stana, koja je iznosila 1.199 eura. U Podgorici je cijena građenja koštala 680 eura, u Baru 650, a u Nikšiću 400 eura.

Kad je riječ o broju prodatih stanova, podaci pokazuju da je od ukupno 197 prodatih stambenih jedinica najviše prodato u Podgorici (177), u Baru pet, a u Nikšiću i Budvi po tri stana. Devet stanova prodato je u drugim crnogorskim opštinama.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com