Mugi s partizanima - Volim Podgoricu

Mugi s partizanima

Svečanost povodom sedam decenija pobjede nad fašizmom održana je u mjestu Poljane nedaleko od Ljubljane, a među brojnim gostima bila je i delegacija Saveza udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, saopšteno je iz ambasade Crne Gore u Sloveniji.

– Hiljade boraca i antifašista iz bivših jugoslovenskih republika, uz slobodarske partizanske zastave i pjesme partizanske, podsjetilo se završnih operacija u Drugom svjetskom ratu protiv Njemaca, ustaša, četnika i drugih domaćih izdajnika, u kojima su učestvovali i crnogorski partizani, koji su ostali zapamćeni kao veliki borci i prijatelji – istakao je veteran Janez Stanovnik, uz podsjećanje da pobjeda jugoslovenskih partizana koje je predvodio Vrhovni komandant Josip Broz Tito, nikada ne može biti zaboravljena, jer su tada udareni temelji države u kojoj smo decenijama dobro živjeli, ali i ostvoreni uslovi da svi narodi dobiju svoje države.

– To se mora poštovati i mi treba zbog nas prije svega da budemo dobri susjedi i prijatelji kakvi smo bili u ratu. Mnogo je više onoga što nas spaja, nego onoga što nas razdvaja. Zato, kada slavimo dan završnih borbi koje su bile na ovom prostoru obavezni smo da poštujemo sve žrtve, i da čuvamo mir i slobodu – rekao je Stanovnik.

Nakon državnog vrha Slovenije na spomen obilježje koje simbolizuje zajedničku borbu i pobjedu nad fašizmom vijenac poštovanja je položila, posebno pozdravljena brojna delegacija boraca i antifašista Crne Gore i Podgorice koju su predvodili prof. Ljubomir Sekulić, potpresjednik SUBNORA Crne Gore i dr Miomir Mugoša, ambasador Crne Gore u Sloveniji.

Inače, delegacija boraca i antifašista Crne Gore i Podgorice položila je vijenac na spomen obilježjeMilovanu Šaranoviću i drugih partizanskim herojima u centru Ljubljane, posjetila spomen obilježje crnogorskom pjesniku Njegošu uz domaćinski doček u crnogorskoj ambasadi u Ljubljani.

(Analitika)

3 komentara

  1. Your content is nothing short of brilliant in many ways. I think this is engaging and eye-opening material. Thank you so much for caring about your content and your readers.

  2. Wonderful article, thank you for sharing the info. It isn’t too often that you simply read articles where the poster understands what they’re blogging about. Grammar as well as punctuational are spot on too, only trouble I seemed to have had been bringing up the site, appeared sluggish. Looks like other visitors experienced the same trouble?

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com