Od Bečića do Starog grada platili taksi 37 eura - Volim Podgoricu

Od Bečića do Starog grada platili taksi 37 eura

Sredovječni bračni par iz Irske, koji je  odsjeo u bečićkom elitnom hotelu „Montenegro“ bio je preksinoć više nego neprijatno iznenađen, kada im je nelegalni taksi prevoznik  vožnju od hotela do budvanskog Starog grada naplatio  37 eura.

Gospodin i gospođa Muligan, koji su preko booking.com, jednog od najjačih turističkih sajtova za bukiranje smještaja, odlučili su da odmor provedu u  Bečićima. Po  preporuci osoblja u hotelu, odlučili su da večeraju u budvanskom restoranu “Porto”. 

Međutim, taksista, za koga se kasnije ispostavilo da je čak i nelegalan, jer nema prepoznatljivu  registraciju BD – TX , koju su dužni da  imaju svi taksi prevoznici, ispostavio je astronomski račun od 37 eura. 

Bračni par je  zapisao taksi oznaku BD – AP 654, koju su kasnije upravi hotela predali, a oni alarmirali nadležne inspekcije. 

Iako je po važećem cjenovniku, koji  je još po zimskim tarifama,  za većinu taksi prevoznika, start besplatan a kilometar pola ili jedan eura,  taksista je ispostavio račun, po kome je vožnju od nekih četiri kilometra naplatio devet eura po kilometru.

Da im boravka u Crnoj Gori ne ostane u ružnom sjećanju, pobrinuo se jedna od vlasnika restorana Nikola Buzdovan, kako su kasnije ispričali prevareni turisti kada su se vratili u hotel,  koji je čuvši njihovu priču dok su sjedjeli za stolom,  častio ih  večerom u restoranu.

Kako je juče “Vijestima” rečeno u hotelu “Montenegro“, kojim gazduje kompanije „Montenegro stars hotels grupa“, u okviru koje posluju i hoteli „Splendid“ i „Blue star“,  turisti su istu tu relaciju u povratku platili kod drugog taksiste tri eura.

„Ovo je zaista ružno, i prošle godine su se pojavljivali ovakvi slučajevi, i bili smo uvjereni da će se tome napokon stati na put. Bračni par iz Irske stigao je preko  bookinga, znate li šta bi sedesilo da oni svoje iskustvo  samo  napišu, to bi milioni ljudi mogli vidjeti. Nema gore reklame, nego  iskustvo prevarenog gosta. Ovo se dešava na početku sezone i milim da je to krajnje loše“, naveli u juče “Vijestima” iz  hotela.

Opština Budva, prema zvaničnom dokumentu prošle godine izdala je oko 450 izvoda iz licenci, što znači da bi toliko taksi vozila trebalo da bude na ulicama. 

U gradu posluje 31 taksi udruženje i  na desetine individualnih taksi prevoznika. 

Međutim, prema nekim nezvaničnim informacjama, broj taksi prevoznika je duplo veći i dostiže hiljadu. 

Komunalna policija Opštine Budva nadležna je da sa ulice ukloni svakog taksi prevoznika koji nema papire ili licencu.

Neprijatno iznenađenje doživjeli su i presinoć dva sata iza ponoći, turisti iz Njemačke i Velike Britanije, koji su se sa dvoje prijatelja iz Budve vraćali  iz grada.

Oni su odsjeli  u bečićkom „Splendidu“,  a nakon što su ostavili Budvane u gradu, taksista je umjesto za hotel “Splendid”, krenuo da ih vozi za Prčanj, odnosno u “Splendido”.

Primijetivši na kotorskoj raskrsnici da ne idu u pravom smjeru, turisti su pomislili čak i da je otmica, pa su zvali prijatelje iz Budve i tražili da vozilo okrene. 

U povratku su tražili da ih taksista ostavi u Budvi, da bi uzeli drugi prevoz, ali nije im dozvolio, već ih je prevezao do “Splendida” i za to tražio 98 eura.

Navodno, toliki račun, koji su turisti odbili platiti,  bio je, prema riječima taksiste,  nesporazum, jer je on mislio da su oni tražili da ih odvede u Prčanj u hotel „Splendido“. Taksista se pravdao da je više puta pitao turiste gdje idu, a oni su tvrdili da  su mu rekli pravilan naziv. Iz Uprave “Splendida” navode, da  bez obzira na sve okolnosti, račun nije mogao da bude  98 eura, kada je vožnja do tivatskog aerodroma u jednom smjeru od 20 do 30 eura.

(Vijesti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com