Drama na letu za Pariz: Kružili sat iznad Podgorice zbog kvara - Volim Podgoricu

Drama na letu za Pariz: Kružili sat iznad Podgorice zbog kvara

Avion Montenegroerlajnza koji je u subotu krenuo za Pariz letio je iznad Podgorice 40 minuta kako bi ispraznio rezeorvar i spustio se na pistu jer je kontrolna tabla pokazala kvar na motoru vazduhoplova, pišu Dnevne novine.

Pilot“ fokera 100“ Milan Janjušević bio je primoran da nešto manje od sat vremena provede kružeći iznad Podgorice, i potom avion vrati na pistu.

Svega nekoliko minuta nakon polijetanja sa podgoričkog aerodroma, kapetan vazduhoplova je primijetio tehničke smetnje u pokazivanju pritiska desnog motora, koji je, međutim, radio normalno, pišu Dnevne novine.

 Pogrešna signalizacija očito nije nepoznanica crnogorskim pilotima jer je Janjušević, kako su kazali iz MA, odmah posumnjao da je riječ o pogrešnoj indikaciji, navodi podgorički dnevnik.

Pilot je poštujući proceduru odlučio da u dato situaciji avion vrati na pistu.

Kako slijetanje aviona sa putnicima i punim rezervoarom goriva nije moguće zbog preopterećenosti, pilot je bio primoran da u vazduhu iznad Podogrice provede 40-ak minuta kako bi potrošio određenu količinu goriva i bezbjedno se spustio na pistu.

U vrijeme kada je već trebalo da budu na ulazu u Pariz, putnici su se ponovo našli na podgoričkoj pisti, gdje je avion podvrgnut tehničkim provjerama. Sumnje pilota da je riječ o pogrešnoj signalizaciji su potvrđene pa je avion, pošto je sačinjen interni izvještaj o cijelom događaju, bio spreman da ponovo krene za Pariz.

“Nakon slijetanja i izvršene provjere sistema, avion je vraćen u saobraćaj. Bezbjednost putnika, njih 86 koliko ih je bilo na ovom letu, kao i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena. Sve operativne službe MA su svoj posao odradile krajnje profesionalno i u skladu sa propisanim procedurama. Sa operativnom upotrebom aviona se nastavilo juče i danas bez ikakvih problema’, navodi se u pojašnenju Montenegro erlajnza koje je juče dostavljeno Dnevnim novinama.

Avion je stigao u Pariz stigao sa zakašnjenjem od oko dva sata.

1 komentar

  1. There are a few fascinating points at some point in this post but I do not determine if I see all of them center to heart. There is some validity but I most certainly will take hold opinion until I take a look at it further. Good write-up , thanks so we want much more! Added to FeedBurner also

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com