Jezik za zube! Ovih 10 rečenica će UBITI vašu vezu - Volim Podgoricu

Jezik za zube! Ovih 10 rečenica će UBITI vašu vezu

Zlatno pravilo svakog kvalitetnog odnosa je da ne činimo drugome ono što sami ne želimo da iskusimo. Zato pazite da partnera ne povrijedite svakodnevnim pogrešnim frazama.

“Ti uvijek” i “Ti nikada”

To djeluje napadački i stvara odbrambeni stav kod partnera. Time je kvalitetna komunikacija u startu osuđena na propast. Sve se može svesti na napad i obranu, a time se problemi ne riješavaju. Izbjegavajte isticanje partnerovih mana.

Zašto to želiš da uradiš, pa to nikada nisi volio?

Morate da shvatite da se ljudi vremenom mijenjaju, pa tako i partneri. Ono što nekada nisu voljeli da rade, može da im postane interesantno. Podržite partnera u novim interesovanjima, jer novine vezu mogu da osvježe. Osim toga, niko ne voli da bude sputan.

Pretjeruješ

Ako nekoga volimo, ne želimo da mu u našem društvu bude neprijatno. Kada govorite partneru da pretjeruje, to je isto kao da mu prebacujete da je previše osjetljiv. To može da izazove još veći bijes ili partner može da pomisli da ga ne shvatate ozbiljno. Ako je neko uznemiren, u tom trenutku neće misliti da pretjeruje. Pustite da se situacija smiri i porazgovarajte o problemima.

Haaaa, šta si ono rekao?

Kada partner pokušava nešto da vam ispriča, slušajte pažljivo. Oduprite se čačkanju po mobilnom ili zurenju u televizor, inače će pomisliti da vas uopšte ne zanima šta ima da kaže, a to ruši samopouzdanje i “ubica” je kvalitetne veze.

Rekao sam ti..

Ovo je klasičan primjer fraze koju treba izbegavati, a često se čuje u komunikaciji. Ona ne vodi nigdje osim u ljutnju, prepiranje ili kraj razgovora. Niko ne voli da ispadne glup. Čak i ako je partner napravio neku glupost, a upozorili ste ga na to ranije, nema potrebe to mu nabijati na nos jer je i sam svjestan svega.

Ne večeras, draga

Normalno je da niste uvijek na istoj talasnoj dužini kada je seks u pitanju. Ponekad se neće vama, a ponekada partneru, i to treba otvoreno priznati. Izbjegavajte frazu “ne večeras”, već radije malo objasnite, na  primjer, “nisam raspoložen večeras, previše piva sam popio”… Na kraju krajeva, morate se osjećati opušteno u vezi da bi ona bila uspješna.

Šta s tobom nije u redu?

Isto je i ako kažete “Ti si ista kao tvoja majka” ili ” Kakav si ti to roditelj”. Svaki verbalni napad izaziva negativne reakcije kod druge strane i uništava vezu. Partneru treba da budete oslonac u teškim vremenima, a ne dežurni kritičar.

Ne vjerujem ti

Nema ništa gore od partnera koji vam ne vjeruje. Veza bez povjerenja u startu je osuđena na propast. Ako i sumnjate u nešto, pokušajte to da raščistite tako da partnera navedete na razgovor i objasnite mu šta vas muči.

Želim razvod

To ne izgovarajte ako stvarno ne mislite tako, jer bi vam kasnije moglo biti žao. Opasno je tako ucjenjivati partnera zbog nekih trzavica u vezi jer bi mogao da shvati da stvarno želite raskid. Razgovor je lijek za mnoge probleme u vezi.

Ako me stvarno voliš, ti ćeš…

Ponovo ucjena, a one su pogubne za zdrav odnos. To će kod partnera izazvati osjećaj pritiska i neprijatnosti. Ne pokušavajte da manipulišete s partnerom možete i da ga izgubite. Bolje promijenite taktiku kada s nečim niste zadovoljni. Na primjer, ako smatrate da provodi premalo vremena s vama, kažite mu da vam nedostaje.

(24sata)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com