Udruženje taksista Budve negoduje - Volim Podgoricu

Udruženje taksista Budve negoduje

Ovom odlukom je predviđeno da taksi vozač može biti osoba koja najmanje dvije godine ima prijavljen boravak u Budvi, a o njoj će odbornici raspravljati na sjednici skupštine opštine koja počinje danas. 

Kako predstavnici taksi udruženja u Budvi, koji su već uputili dopise nadležnima za ovo pitanje, taksi djelatnost se ne ubraja u ona zanimanja koje su u vrhu ljestvice interesovanja osoba sa biroa rada.

“Taksi djelatnost, kao i sve ostale djelatnosti u Budvi, prevenstveno su sezonskog, turističkog karaktera, pa samim tim najviše interesovanja pokazuju građani opština iz unutrašnjosti Crne Gore. Morate biti senzibilni i imati u vidu novi Zakon kojim se poslodavac dodatno opterećuje u smislu davanja prednosti u zaposlenju samo na osnovu crnogorskog porijekla, a ne na osnovu lične sposobnosti”, navode u taksi udruženjima, pišu Dnevne novine.

Iz udruženja poručuju i da prijedlog nije prihvatljiv u dijelu u kojem se navodi da taksi vozilo ne može da sačeka i da prihvati putnika na javnom putu.

“Tumačimo da želite da propišete da ubuduće komunalna policija može da nas kažnjava ako uputimo taksi vozilo da preuzme stranku ispred škole, hotela ili zgrade” navode iz taksi udruženja.

Budvanski taksisti navode da se nalazi na niz ostalih manjih nelogičnosti, kao što je predlog da se kažnjava vozač taksi vozila ako svijetlo krovne reklama nije uključeno.

“Pitamo se da da li ste u mogućnosti da primijetite za vrijeme dnevne svjetlosti da li je svijetlo na krovnoj reklami taksi vozila uključeno ili nije”, navode i pitaju iz taksi udurženja.

Prošle godine u Budvi je iz dato oko 470 izvoda iz licenci, međutim u jeku turističke sezone, brojka je bila duplirana.

(CDM)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com