Žugić: Penzije će biti redovne i stabilne - Volim Podgoricu

Žugić: Penzije će biti redovne i stabilne

Penzije će u Crnoj Gori u narednom periodu biti redovne i stabilne, poručio je ministar finansija Radoje Žugić, i najavio dodatne mjere socio-humanitarne potrošnje penzonerima čija su primanja, kako je rekao, nepodnošljivo niska.

“Ono što mogu da obećam, na bazi aktivnosti koje sprovodimo u Vladi, je održiv i stabilan sistem, iako u sistemu javnih finansija u velikoj mjeri participiramo za penzijska prava“, rekao je Žugić na tribini za penzionere o NATO integracijama. 

On je dodao da je pitanje penzija i materijalnog statusa najvažnije za svakog penzinera, prenosi agencija MINA-business.

Žugić je podsjetio da se penzije u Crnoj Gori primaju iz doprinosa, ali i poreza kroz garancije koje držva daje.

“Mogu da obećam da će primanja penzionera biti redovna i stabilna u nardnom periodu i da ćemo za one čija su primanja nepodnošljivo niska obezbijediti dodatne mjere socio-humanitarne potrošnje“, kazao je Žugić.

Prema njegovim riječima, to je element koji će kompenzirati neadekvatan materijalni položaj jednog dijela penzionera i Vlada na tom polju radi. 

Na pitanje zašto penzioneima nijesu dostupni svi potrebni ljekovi, Žugić je kazao da Crna Gora ima okvir materijalnih mogućnosti u kojem se mora kretati kako bi se dostupnost ljekova omogućila svakom građaninu, posebno penzionerima.

“Moramo obezbijditi adekvatnu zdrastvenu zaštitu i kroz prizmu dostupnosti ljekova za penzionere, ali u mjeri objekivno mogućeg i standarda koji se propisuju“, saopštio je Žugić.

On je dodao da je Crna Gora na drugom mjestu u Evropi po nivou troškova za ljekova, a istovremeno i po nedostupnosti ljekova.

(cdm)

2 komentara

  1. I have viewed that smart real estate agents all over the place are getting set to FSBO Marketing. They are noticing that it’s in addition to placing a sign in the front place. It’s really in relation to building associations with these dealers who sooner or later will become consumers. So, once you give your time and effort to helping these traders go it alone — the “Law regarding Reciprocity” kicks in. Thanks for your blog post.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com