Crna Gora domaćin ECTTA zasijedanja - Volim Podgoricu

Crna Gora domaćin ECTTA zasijedanja

Predsjednik Evropskog udruženja turističkih agencija i tur-operatora ECTTA Lars Tikier i predsjednik Crnogorskog Turističkog Udruženja CTU Žarko Radulović svečano su otvorili u hotelu Splendid u Bečićima 111. zasijedanje ove Evropske Asocijacije.

Do subote će o trendovima rasta i razvoja turističke privrede raspravljati 85 predstavnika iz 29 država Evrope.

Predjednik ECTTA-e Lars Tikier je poželio uspješan rad učesnicima i pohvalio Crnogorsko turističko Udruženje za organizaciju skupa, budući da je, kako je nagalsio, Crna Gora kao jedna od najmlađih članica uspjela i u organizacionom smislu da uhvati korak sa ostalim državama Evrope članicama ECTAA-e. 

Tikier vjeruje da će i polugodišnje zasijedanje najistaknutijih turističkih djelatnika u hotelu Splendid biti dodatni inpuls za promociju Crne Gore kao destinacije na evropskom tržištu. 

Predsjednik Crnogorskog Turističkog Udruženja Žarko Radulović kazao je da mu je izuzetna čast što je Crna Gora domaćin skupa na kojem se raspravlja o najvažnijim pitanjima koji utiču a nerijetko i određuju pravce razvoja evropske i svjetske turističke privrede. 

ECTAA predstavlja više od 70 hiljada turističkih agencija i turoperatora, čiji se promet procjenjuje na oko 300 milijardi eura.

Cilj asocijacije je da predstavlja stavove turističke industrije na nivou EU. Prati sva pitanja pravnog, ekonomskog i tehničkog karaktera koji se odnose na turističku privredu.

ECTAA je aktivna u svim sferama koje su od interesa za razvoj turizma, poput vazdušnog saobraćaja, zaštite potrošača, konkurencije, pitanja poreske politike i slično.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com