Olimpijakos otpisao Rađena - Volim Podgoricu

Olimpijakos otpisao Rađena

Grčki vaterpolo klub Olimpijakos raskinuo je ugovor sa Nikolom Rađenom, nakon što je srpski reprezentatativac pao na doping testu zbog korišćenja kokaina.

Kako navodi grčki šampion u kratkom saopštenju na sajtu, do prekida saradnje došlo je jer je Rađen prekršio uslove ugovora o djelu sportiste.

Svjetska plivačka federacija (FINA) privremeno je suspendovala Radjena jer je 17. februara poslije utakmice Svjetske lige između reprezentacija Španije i Srbije u Madridu ustanovljeno da je koristio nedozvoljene supstance.

Prema novim pravilima Rađen bi mogao da dobije četvrogodišnju suspenziju, zbog čega će najvjerovatnije završiti karijeru. 

On je na svom Tviteru priznao da je napravio grešku i izrazio nadu da će uspjeti da povrati povjerenje i nastavi karijeu.

Rađen: Mnoge sam razočarao, nadam se da ću se vratiti vaterpolu

Rađen je ljetos prešao u Olimpijakos iz Crvene zvezde, a prethodno je igrao za Vojvodinu, Partizan i Hios. 

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je 17 medalja, od čega dvije bronzane olimpijske (Peking i London), četiri na šampionatima Evrope (dvije zlatne) i dvije na prvenstvima svijeta (jedna zlatna). Svjetsku ligu osvojio je pet puta, a po jednom Mediteranske igre i Univerzijadu.

 

(b92)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com