Oraskom: Nećemo praviti vile na Mamuli - Volim Podgoricu

Oraskom: Nećemo praviti vile na Mamuli

Poslovanje Orascom-a iz Švajcarske u posljednje vrijeme je predmet neosnovanih i netačnih izjava predstavnika dijela crnogorskih političkih partija, naveli su iz te kompanije, i dodali da su vodeći graditelji tursitičkih destinacija. Oni su naveli da na ostrvu Mamula ne žele da prave privatne vile već mali hotel i muzej.

“Orascom Development Holding je vodeći graditelj potpuno integrisanih turističkih destinacija koje uključuju hotele, privatne vile i apartmane, kao i objekte za odmor i rekreaciju poput golf klubova, marina I neophodne infrastrukture. Raznovrsni portfolio Orascoma obuhvata osam zemalja u Aziji, na Srednjem Istoku i u Evropi (Egipat, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jordan, Oman, Maroko,Crna Gora i Engleska), gdje je kompanija izgradila turisičke destinacije kojima sada i upravlja. Orascom se kotira na dvije berze; u prvom redu na švajcarskoj berzi i na berzi u Egiptu. U okviru Grupe posluju ukupno 32 hotela”, kazali su iz te kompanije.

Oni naglašavaju da je notorna neistina da Orascom “prve korake u turizmu pravi u Crnoj Gori”, imajući u vidu 25-godišnje iskustvo Kompanije u toj oblasti.

Iz Orascoma su kazali da u Crnoj Gori, posredstvom kompanije Luštica Development, u zalivu Trašte nadomak Tivta, razvijaju projekat Luštica Bay, novi grad na Jadranu sa sedam hotela, dvije marine, prvim profesionalnim golf terenom sa 18 rupa, više od hiljadu stambenih jedinica, 500 vila i gradskih kuća i drugim sadržajima neophodnim za funkcionisanje grada.

Najvljuju da će grad takođe uskoro dobiti marinu, što će biti prva novoizgrađena marina u posljednjih više od deset godina.

“Takođe su potpuno neistinite tvrdnje da Orascom ne ispunjava svoje obaveze imajući u vidu da su te obaveze za kompaniju stupile na snagu u decembru 2013. sa rokom od četiri godine za ispunjavanje seta obaveza inicijalne gradnje; što čini decembar 2017. godine krajnim rokom za te aktivnosti”, precizirali nu oni.

Podsjetili su da je do sada Luštica Development završila i predala vlasnicima 70 apartmana, kao i postigla impresivan napredak u izgradnji marine sa 176 vezova i dva lukobrana, koja će biti u potpunosti završena do kraja ove godine. Takođe, dodaju da je Orascom počeo i sa rašćišćavanjem lokacije za izgradnju golf terena.

“Za nešto manje od tri nedjelje, Luštica Development u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, objaviće arhitektonsko-urbanističko rješenje za prvi hotel u kompleksu čija gradnja će početi u posljednjem kvartalu ove godine. Luštica Bay je otvorena zajednica u kojoj su dobrodošli svi posjetioci:  građani, turisti, javne ličnosti, predstavnici političkih partija i civilnog sektora koje tokom ovog ljeta očekujemo da posvjedoče prvoj operativnoj sezoni sa brojnim planiranim umjetničkim, kulturnim i drugim događajima”, naveli iz švajcarske kompanije.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com