Đukanović: Gradimo državu po mjeri građana - Volim Podgoricu

Đukanović: Gradimo državu po mjeri građana

Obnovom nezavisnosti i međunarodnim priznanjem stvorili smo preduslove da gradimo Crnu Goru po mjeri potreba naših građana, u duhu vlastitih razvojnih specifičnosti, u skladu sa standardima Evrope 21. vijeka.

Izdašne resurse koje imamo moramo brže stavljati u funkciju dinamičnijeg i održivog ekonomskog rasta i boljeg života za sve građane.

U tom cilju, moramo biti još efektivniji u izgradnji konkurentnog poslovnog ambijenta i najpouzdanijeg  okvira za privlačenje investicija i za biznis, kazao je premijer Milo Đukanović na svečanosti u Vili Gorica povodom Dana nezavisnosti.

Devet je godina od obnove nezavisnosti države Crne Gore.

“Iako je ovo prilika da kao neposredni akteri i svjedoci rado evociramo uspomene na taj pobjednički trijumf, i trenutak da se s razlogom podsjetimo da je naš 21. maj civilizacijski iskorak vrijedan crnogorskog 21. vijeka, večeras ću istaći najbitnije”, kazao je Đukanović. 

Prema premijerovim riječima, na političkom poprištu borbe za nezavisnost preuzeli smo odgovornost za nebrojeno mnogo društvenih, političkih, ekonomskih, kulturno-emancipatorskih izazova.

“I zaista, nakon devet godina stojimo s obnoviteljskim bremenom odgovornosti, radosni što ponosno možemo reći: mi jesmo u neprekidnom progresu, u istrajnom, mjerljivom i vidljivom napretku, na unutrašnjem i međunarodnom planu”, naglasio je Đukanović.

Premijer je kazao da je Crna Gora danas najprosperitetnija ekonomija u ovom dijelu Evrope.

“Regionalni lider u evropskoj i evroatlantskoj integraciji. Ovi uspjesi su utoliko veći, jer su ostvareni u vremenu dugotrajuće globalne ekonomske krize, i promijenjenom geopolitičkom kontekstu u Evropi. Aktuelni procesi u regionu opominju da po pitanju stabilnosti na Zapadnom Balkanu moramo biti u stalnom oprezu. Zato je veoma važno da svi izazovi naslijeđeni iz vremena raspada jugoslovenske države budu pod pojačanom pažnjom Evropske unije i drugih relevantnih međunarodnih činilaca”, istakao je Đukanović. 

Naglašava da je brži ekonomski i demokratski razvoj najpouzdaniji garant preveniranja problema koji bi ovaj dio Evrope mogli zadržati u stanju nepouzdane stabilnosti.  

Svečanom prijemu prisustvovali su predstavnici zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, diplomatskog kora, kao i zvanice iz javnog i kulturnog života Crne Gore.

(Cdm)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com