“Maštamo o crnogorskom državljanstvu” - Volim Podgoricu

“Maštamo o crnogorskom državljanstvu”

Dan nezavisnosti okupio je više od 300 iseljenika iz Crne Gore koji decenijama žive u Istanbulu i Adani.

Prema riječima uspješnog biznismena Bedrija Gula, inače predsjednika udruženje, namjera je da okupljanje postane tradicionalno.

“Naši preci su doselili u Tursku. Ovdje smo se formirali kao ljudi, ali nam je Crna Gora u srcu. Hoćemo da gledamo u budućnost i da u granicama naših mogućnosti doprinesemo da se ove dvije zemlje još više približe jedna drugoj i da kreiramo bolji ambijent za život u Crnoj Gori”, istako je Gul i podsjetio da Udruženje nema namjeru da se bavi politikom ili da pravi bilo kakve podjele na nacionalnoj ili vjerskoj osnovi, te da je dobrodošao svako ko dijeli najbolje ljudske vrijednosti.

On je podsjetio na rezultate koji su ostvareni u protekle dvije godine, ali i najavio da će Udruženje nakon pokretanja novine, vrlo brzo pokrenuti i multimedijalno portal koji će objavljivati informacije koje su od značaja za Crnu Goru i Tursku.

“Maštamo o crnogorskom državljanstvu. Sanjamo da jednog dana dođemo u rodnu grudu sa crnogorskim pasošem i da obiđemo rođake i prijatelje”, zaključio je Gul i dodao da će vrlo brzo biti organizovana posjeta turskih biznismena Crnoj Gori.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com