Đurđina jedini kandidat za specijalnog tužioca - Volim Podgoricu

Đurđina jedini kandidat za specijalnog tužioca

Dan pred isticanje konkursa za glavnog specijalnog tužioca, jedini kandidat je dosadašnji specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Đurđina Nina Ivanović.

Javni oglas za glavnog specijalnig tužioca raspisan je 5. maja, a prijave se mogu predati do sjutra. Istim javnim oglasom raspisan je i konkurs za 10 specijalnih tužilaca u Specijalnom državnom tužilaštvu, a za tu funkciju, kako saznajemo, prijavilo se više osoba.

Ivanović je u izjavi za Dan potvrdila da je konkurisala za glavnog specijalnog tužioca, ne želeći da komentariše da li ima konkurenata za tu funkciju.

Ivanovićeva je na mjestu tužioca za borbu protiv organizvanog kriminala i korupcije izabrana sredinom novembra 2011. godine. Njoj je u decembru prošle godine istakao petogodišnji mandat za to mjesto, ali je na funkciji ostala do usvajanja Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.

Tužilački savjet raspisao je 5. maja konkurs za glavnog specijalnog tužioca i njegovih 10 zamjenika.

Zakonom je predviđeno da se prijave za tužioce mogu predati i putem pisma. Kako je saopšteno Danu iz Vrhovnog državnog tužilaštva, upravo zato će se u nekoliko narednih dana znati ostaje li Ivanovićeva jedini kandidat ili će imati konkurenta koji je biografiju uputio pismom.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com