Velika Narodna proslava na Cetinju - Volim Podgoricu

Velika Narodna proslava na Cetinju

Na Cetinju je večeras održana velika Narodna proslava 21.maja Dana nezavisnosti u organizaciji Crnogorske kulturne mreže.

Predsjednik CKM Aleksandar Damjanovic saopštio je da smo na današnji dan prije 9 godina povratili nezavisnost koja nam je oteta 1918. On je i Srbiji cestitao dan nezavisnosti, rekavši da Srbima u Crnoj Gori ne mogu Čačak i Leskovac biti bliži od nje.

“Neka se okrenu Crnoj Gori, jer ne mogu biti manjina u svojoj državi”, kazao je, istakavši da svi oni koji su prije 9 godina glasali protiv Crne Gore uzivaju danas vreća prava nego tada.

Nastupio i Islmail DelijaNastupio i Islmail Delija

Damjanović je poručio i predsjedniku Parlamenta Ranku Krivokapiću da ne zlouptrebljava Crnu Goru i upitao šta je uradio da zaštiti crnogorski jezik i crkvu.

Proslavu je otvorila tradicionalnim nastupom Bokeljška mornarica 809 Kotor. Uz drevnu Mornaricu, u programu su učestvovali i Rambo Amadeus, Branka Šćepanović, Zoran Kalezić, Zdravko Đuranović, Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, Klapa Jadran, glumci Andea Mugoša i Jovan Dabović, Darko Martinović, Tijana Blečić, Aldin Avdijaj, Ismail Delija, Stefan Marković, narodni guslar Đuro Perović, Jana Mirković, Lejla Vulić, Maša Vujadinović i djeca iz vrtića „Zagorka Ivanović”.

Cetinjani slavili Cetinjani slavili

Centralnoj proslavi Dana nezavisnosti na Cetinju prethodnila je proslava u Bijelom Polju, koju je Crnogorska kulturna mreža organizovala u saradnji sa lokalnom samoupravom i turističkom organizacijom tog grada.

(Rtcg)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com