Voda stigla u selo Bijedanj u Beranama: Vodu dobila 44 domaćinstva - Volim Podgoricu

Voda stigla u selo Bijedanj u Beranama: Vodu dobila 44 domaćinstva

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović otvorio je danas u selu Bijedanj u opštini Berane vodovod kojim je riješeno pitanje vodosnabdijevanja za 44 domaćinstva.

Stanovnici ovog ruralnog kraja su do nedavno vodu dopremali cistijernama. 

“Postavljena je mreža u dužini od osam kilometara cjevovoda, izgrađen bazen kapaciteta 30 m3, postavljen jedan kilometar strujnog kabla, pumpa i stanica za hlorisanje. Ukupna investicija iznosila je 45.000 eura”, saopšteno je iz Ministarstva. 

Predsjednik režijskog odbora za izgradnju vodovoda Ranko Dabetić izrazio je zahvalnost svima koji su podržali izgradnju vodovoda, posebno Ministarstvu poljoprivrede i ukazao na značaj vode za ovaj, do danas bezvodni kraj i unaprjeđenje poljoprivrede.

“Ovo se opisati ne može! Samo oni koji imaju problema sa vodom mogu da razumiju šta za nas znači današnji dan. Posebno smo zahvalni Ministartsvu poljoprivrede koje je prepoznalo ovaj projekat i izdvojilo značajna finansijska sredstva. Mi smo svojim radom ukopali preko 8 km cjevovoda i izgradili bazen. Zahvaljući održanoj riječi savladali smo i nedaće koje smo imali tokom rada na ovom projektu. Za nas je riječ koja se da veoma važna. I sve što je obećano je ispoštovano”, kazao je Dabetić.

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić izrazio je zadovoljstvo urađenim projektom i kazao da će opština podržati aktivnosti Ministartsva poljoprivrede i u drugim selima koja nemaju riješeno pitanje vodosnabdijevanja.

“Zadovoljstvo građana najbolje pokazuje koliko im voda znači. Ima li što potrebnije nego imati vodu? Vjerujem da ćemo i u buduće imati kvalitetnu saradnju sa Minista-rstvom poljoprivrede i na drugim projektima. Mnogo je značajan zajednički odnos i odgovoran odnos, i vjerujem da će toga ubuduće biti”, zaključio je Šćekić.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com