Home / ŽIVOT + / Showbiz / Zašto je Lea Remini napustila sajentologiju

Zašto je Lea Remini napustila sajentologiju

Lea Remini (45), koja  je našoj publici najpoznatija po sitkomu “Zvono kao spas”, prije dvije godine je napustila sajentologiju. Tri decenije je posvetila ovom učenju, a odgovore na pitanja zbog čega je okrenula leđa starom načinu života dala je u emisiji Opre Vingri na “OWN” televiziji.

U otvorenom razgovoru sa Oprom Vinfri glumica je otkrila da je bila posvećeni član Sajentološke crkve, u koju je odlazila svakog dana, i svakog dana u njoj provodila po tri i po sata. Zbog glumačke karijere i sajentologije imala je veoma malo vremena za porodicu.

Članovi sajentologije su odlazili na razne kurseve. Jedan dan je Lea Remini pohađala  trening podizanja samopouzdanja u hotelu na Floridi. Dok je ona učila o tome kako da više vjeruje sebi, njena ćerka je plivala u bazenu prvi put. Ona je to propustila. Saznanje da ne učestvuje u značajnim djelovima ćerkinog odrastanja djelovalo je kao otrežnjenje. 

 – Rasplakala sam se i pomislila sam: “Šta ja ovo radim?”- rekla je Lea. 

Taj prizor, odnosno ono što je on predstavljao za nju, doveo je do odluke da promijeni život.  Nije sve išlo tako lako:

– Nije to nešto što možete tek tako da prevaziđete, to su ljudi i život kojim ste oduvijek živjeli- dodala je ona.

Sajentologija je, kako je rekla, kreirala nju, i dobre i loše strane, stvorila je njen način mišljenja, sa dobrim i lošim stranama.

– Mislite na određeni način i prihvatite da je to zapravo vaš način razmišljanja- rekla je Lea.

Kad je shvatila da izvan sajentologije postoji jedan poseban svijet, uvidjela je da je vrijeme da zakorači u tu drugu realnost.

Kako je istakla, nema razloga da mislite onako kako vam drugi kažu i da tuđi sistem vjerovanja prihvatite kao svoj.

OKOLINA NEMA RAZUMIJEVANJA ZA NJENU ODLUKU

Njeni najbliži nisu lako prihvatili njen izbor prijatelji su joj okrenuli leđa. Jednom dok se šetala naišla je na svoje kumče i njegovu mamu, htjela je da priđe djetetu, ali joj je kuma okrenula leđa. 

Njen odlazak iz Sajentološke crkve predstavnik ove ustanove je ocijenio kao patetičan način da se dobije publicitet i kao sramnu eksploataciju religije. 

(Blic Žena)

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com